17 / 04 / 2024

TÇMB ve Vilayetler Birliği Ankara'da beton yolları anlattı!

TÇMB ve Vilayetler Birliği Ankara'da beton yolları anlattı!

TÇMB ve T.C. Vilayetler Birliği tarafından Ankara’da “İl Özel İdareleri Beton Yollar ve KÖYDES Eğitim Semineri’ düzenlendi. Seminerde, Beton Yol Maliyet Analizleri ve Uygulamaların faydaları değerlendirildi.



Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) ve T.C. Vilayetler Birliği ortaklığında gerçekleşen İl Özel İdareleri Beton Yollar ve KÖYDES Eğitim Semineri,  Ankara  Büyükhanlı Park Otel’de düzenlendi. Seminer açılışında konuşan TÇMB CEO’su İsmail Bulut ve Vilayetler Birliği Genel Sekreteri Şefik Aygöl, Beton Yollar ve KÖYDES projesine ilişkin oturumlar düzenlendi. Seminerde uzmanlar ve akademisyenler tarafından Türkiye genelinde yapılan uygulamalarla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan TÇMB CEO’su İsmail Bulut, beton yolların, sağlam, ekonomik ve uzun ömürlü çözümler sunduğunu, aynı zamanda asfalt yollara alternatif oluşturduğunu, rekabete katkı sağladığını açıkladı. Beton Yolların kullanımıyla artan rekabet ile birlikte yüzde 32 oranında tasarruf etmenin mümkün olduğunu söyledi.

Seminerde konuşan Vilayetler Birliği Genel Sekreteri Şefik Aygöl ise eğitim seminerlerinin İl Özel İdarelerinin Beton Yol çalışmalarına katkı sağladığını, olumlu geri dönüşler aldıklarını belirtti. Düzenledikleri eğitim ve seminerlerle, il özel idarelerinde oluşturdukları farkındalıktan dolayı Vilayetler Birliği’nden ve TÇMB’den görevli olan arkadaşlara, sunumlarıyla seminere katkıda bulunan akademisyenlere teşekkürlerini iletti.

Seminerde; TED Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Can Baran AKTAŞ, Beton Yol Yaşam Döngüsü ve Maliyet Analizi hakkında sunumunu gerçekleştirdi. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İ. Özgür Yaman, “Neden Beton Yollar?” başlıklı sunumunu yaptı. Seminer TÇMB Teknik Asistanı Barış Akbelen’in, SSB ve BSK Yolların Kalınlık Tasarımı, Ekonomik Analizi ve Teknik Şartnamesi hakkındaki sunumuyla devam etti. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Muhammet Vefa AKPINAR, Doğu Karadeniz Bölgesi Beton Yol Uygulamaları konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden katılan İnşaat Yüksek Mühendisi Dr. Yavuz ABUT Beton Yol Kalite Kontrol Uygulamalarını anlattı. Son olarak, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden Eski Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Samsun’da Beton Yol Uygulamalarıyla ilgili çalışmalardan bahsetti. Etkinliğin ilk günü Beton Yollar Paneliyle sona erdi, ikinci gün Keçiören Beton Yol Uygulama sahasına yapılan geziyle devam etti.


Geri Dön