20 / 04 / 2024

TEB yüzde 100 konut kredisi faiz oranları!

TEB yüzde 100 konut kredisi faiz oranları!

TEB yüzde 100 Konut Kredisi ürünü kapsamında konutun ekspertiz değerinin tamamına kadar konut kredisi kullandırıyor.



Bankalar kredi yasası gereğince konutun ekspertiz değerinin en fazla yüzde 80’ine kadar konut kredisi kullandırabiliyor. Kalan kısım bankalar tarafından peşinat olarak talep ediliyor. TEB konut için peşinat tutarı olmayan veya peşinat tutarını farklı bir yatırım aracında değerlendirmek isteyen tüketicilere yönelik yüzde 100 Konut Kredisi ürünü sunuyor.

Expertiz Değerinin Tamamına Konut Kredisi

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; Satın alınacak konutun ekspertiz değerinin yüzde 75’ine kadar kredi veren TEB kalan yüzde 25’lik kısım için ise nakit karşılık ya da tüketiciye ait ikinci bir gayrimenkul ipoteği ile konut kedisini yüzde 100’e tamamlıyor. Böylece tüm kredi tutarı uygun faiz ve uzun vade avantajı ile alınabiliyor. TEB ayrıca geri ödeme sürecinde, kalan konut kredi bakiyesi ikinci teminata gerek olmayan tutara indiğinde, konut kredisinin kapanmasını beklemeden ikinci ipoteği veya nakit blokeyi kaldırıyor.

TEB yüzde 100 Konut Kredisi Faiz Oranları

TEB yüzde 100 konut kredisi ürünü kapsamında 3 ile 180 ay vade aralığında aynı faiz oranı uyguluyor. TEB en fazla 180 aya kadar yüzde 2.58 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor. TEB 180 ay vadeli konut kredilerinde bankalar arasında masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranını sunuyor.

TEB yüzde 100 Konut Kredisi Hesaplama

TEB yüzde 100 Konut Kredisi ürünü dahilinde 120 ay vadeli 100 bin TL kredi için konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde aylık ödeme miktarı 2 bin 707 TL, toplam ödeme tutarı ise 324 bin 840 TL oluyor.

İki banka konut kredi faizini düşürdü, bir banka artırdı!

Sıra konut kredi faiz indiriminde!


Geri Dön