25 / 04 / 2024

Tefirom İnşaat Erbil'deki 5 bin kişilik konteyner kenti teslim etti!

Tefirom İnşaat Erbil'deki 5 bin kişilik konteyner kenti teslim etti!

Tefirom İnşaat, Kuzey Irak'ın başkenti Erbil'in Ainkawa semtinde, tamamıyla Türk menşeli yaşam konteynerlerinden oluşan 5 bin kişilik konteyner kenti Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı ve Erbil Valiliği yetkililerine teslim etti.



Tefirom İnşaat, Kuzey Irak'ın başkenti Erbil'in Ainkawa semtinde, tamamıyla Türk menşeli yaşam konteynerlerinden oluşan 5 bin kişilik konteyner kenti Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı ve Erbil Valiliği yetkililerine teslim etti. Erbil Valiliği tarafından açılan ihaleyi alıp, iki oda, mutfak ve banyodan oluşan 27 metrekarelik bin adet yaşam konteynerinden oluşan konteyner kenti, Türkiye'deki prefabrik/demonte konteyner üreticilerinden temin ettiklerini belirten Tefirom Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Öz, nakliye, gümrükleme, altyapıyı üç ay gibi kısa sürede hazırladıklarını söyledi. Bu süreçte montajı da tamamladıklarını belirten Öz, projenin bir başlangıç olduğunu, halen ellerinde 10 bin konteynerlik siparişin bulunduğunu söyledi. 


Irak'ta 35 yıllık iş tecrübeleri bulunduğuna dikkat çeken Tevfik Öz, 80'li yılların başında nakliye ve lojistik faaliyetleriyle başlayan çalışmaların, daha sonra ticaret ve inşaat taahhüt faaliyetleri ile devam ettiğini, son 10 yıl içinde ticarette 1 milyar dolarlık hacim yakalandığını bildirdi. Öz, inşaatta da yapımı devam eden Bağdat Mail Otel, Hastane ve Alışveriş Merkezi kompleksi ve Süleymaniye Demir Çelik Tesisi ile beraber 500 milyon doların üzerinde proje üstlendiklerini kaydetti. 


"Prestijli projelerde yer aldık" 

Ticaret faaliyetlerinin, rafine petrol ve petrokimya ürünleri ile gıda maddeleri ihracatına yönelik olduğunu dile getiren Tevfik Öz, yer aldıkları projeler hakkında da bilgi verdi. Bağdat'ta bu yıl tamamlanması hedeflenen Bağdat Mall'ün, 34 katlı beş yıldızlı bir otel ile Irak'ın modern en büyük alışveriş merkezi, hastane ve çok katlı otoparktan oluştuğunu anlatan Öz, Süleymaniye Demir Çelik Tesisinin ise yıllık 1 milyon 250 bin ton kapasite ile sadece Irak'ın değil Ortadoğu'nun en büyük tesislerinden biri olacağı bilgisini verdi. Öz, ayrıca Kerbela'da kısa sürede tamamlayıp, teslim ettikleri ROTANA / Rayhaan Otel'in bölgenin en lüks otelleri arasında gösterildiğini bildirdi. Tevfik Öz; Erbil, Bağdat, Basra gibi kentlerde tamamlanan alt ve üst yapı projeleri dolayısıyla Irak'ta özel ve kamu sektöründen takdir aldıklarını bildirdi. 


Konteyner kent projesinin, Erbil Valiliğinin açtığı ihale sonucu, Irak'ta son yıllarda meydana gelen terör olayları nedeniyle evsiz kalan 5 bin mülteciyi asgari yaşam standartlarına kavuşturduğu yönünde görüş bildiren Öz, konteynerlerde elektrik, sıcak-soğuk su, klima, su deposu gibi unsurların da yer aldığım, kente yerleşen mültecilerin sağlanan imkanlardan memnuniyet duyduğunu da ifade etti. Öz, bu proje için sağlanan konteynerler dışında, diğer kentlere de 5 bin Son 10 yıl içinde Irak'a yönelik ticarette 1 milyar dolarlık hacim yakaladık. Devam eden inşaatlarla birlikte ülkede 500 milyon dolarlık proje üstlendik. mülteciye yaşam olanağı sağlanan konteyner ihracatı yapıldığını sözlerine ekledi. 


Dünya ek


Geri Dön