29 / 03 / 2024

Tek ev ve arsa için emlak vergisi ödenir mi?

Tek ev ve arsa için emlak vergisi ödenir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde tek evi ve arsası bulunanların emlak vergisi ödeyip ödemeyeceğini kaleme aldı.



Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde tek evi ve arsası bulunanların emlak vergisi ödeyip ödemeyeceğini ve emlak vergisindeki muafiyet şartlarını yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu, "Emekli bir yakınımın 100 metrekare bir evi var ve bir de tapuda tarla olarak görünen 120 hissedarlı bir gayrimenkulde hissesi bulunuyor. Bu yakınım 100 metrekare evi için Emlak Vergisi verecek mi?" sorusunu yöneltti. 

Tek ev ve arsa için emlak vergisi ödenir mi?

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

***

Emlak Vergisi’nin gündemde olduğu bugünlerde Emlak Vergisi ile ilgili sorular üst üste geliyor. Ancak konu çok detaylı bir konu olduğu için ihtimaller de çok. Muafiyette ana fikir, geliri emekli maaşından ibaret olanlar, bir başka geliri bulunmayanlar ve tek meskenleri olanlar için geçerlidir. Muafiyet de meskenler için söz konusudur. Okuyucumun durumuna gelince bahsettiği yakını 100 metrekare bir meskene sahip.

Tek ev ve arsa için emlak vergisi ödenir mi?

Kayden tarla olarak görünen sahip olduğu diğer gayrimenkul ise anlaşıldığı kadarıyla gelir getiren bir gayrimenkul değil. Dolayısı ile tek meskeni için Emlak Vergisi vermeyebilecektir. Bunun için ilgili belediyeye dilekçe vererek durumunu belgeleyecek ve şayet incelemede vergiden muaf olduğu anlaşılır da hataen geçmişte vergi ödemiş ise geçmiş beş yıllık ödemelerini geri isteyebilecektir.

Emlak vergisi 2022 ödemeleri 10 soruda tüm detaylarıyla!

Evini satan mülk sahibi kombiyi söktürebilir mi?

Geliri olmayan vatandaşlara emlak vergisi müjdesi!


Geri Dön