19 / 04 / 2024

Tek tip emeklilik yolda! EYT'linin maaşı bölünecek

Tek tip emeklilik yolda! EYT'linin maaşı bölünecek

EYT düzenlemesinde detaylar netleşiyor. EYT’de maaş ve tazminat hesabı 3 dönem üzerinden yapılması bekleniyor. Çalışma süresi, istifa ve fazla primler dahi etki edebilecek.



HESAP NETLEŞTİ
EYT’lilerin aylık maaş hesabında ise yeni detaylar ortaya çıkıyor. Takvim’den Çığıl Ön Yener’in haberine göre; EYT’lilerin aylık hesaplamalarında 3 dönem öne çıkacak.

2000 yılı öncesi, 2000-2008 yılları arası ve 2008'in 10'uncu ayından sonraki dönem olmak üzere 3 ayrı hesaplama olacak ve maaşlar buna göre hesaplanacak. Yapılacak 3 ayrı hesaba tüm kazançlar dahil edilecek.

MAAŞLAR FARKLI OLACAK
EYT’li her bir çalışanın çalıştığı günler hesaplanacak. Çalışanın aylık net kazancı da bir başka belirleyici etken olacak. Çalışma süresi ve işe ara verip vermeme bile maaş üzerinde etkili olabilecek. Böylelikle kişiye özel maaş hesabı yapılmış olacak.

Yaş beklerken çalışan ve fazla primler ödeyen kişilerin de ödediği fazla primler emekli aylığı hesabına dahil edilecek.

3 döneme ilişkin farklı Aylık Bağlama Oranları ve güncelleme katsayılarının hesaplanmasıyla emekli maaşı netleşecek ve EYT’li kişiye ödenecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön