25 / 04 / 2024

Tek tip emeklilik yolda! EYT'linin maaşı bölünecek

Tek tip emeklilik yolda! EYT'linin maaşı bölünecek

EYT düzenlemesinde detaylar netleşiyor. EYT’de maaş ve tazminat hesabı 3 dönem üzerinden yapılması bekleniyor. Çalışma süresi, istifa ve fazla primler dahi etki edebilecek.



AVRUPA MODELİ KULLANILMAYACAK
EYT’de Avrupa modellerinin kullanılıp kullanılmayacağı da merak edilen bir başka detay olmuştu. Avrupa’daki modellerde, emekliliğe kalan her yıl için verilecek maaştan kesinti yapılıyordu. Emeklilik yaşı dolduğunda kesinti ortadan kaldırılıyor. Ancak ülkemizde Hollanda ve Almanya gibi ülkelerde uygulanan bu modelin kullanılmayacağı netleşti.

TEK TİP EMEKLİLİK GELİYOR
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamuoyunda EYT olarak bilinen düzenlemeyle ilgili yeni bilgileri paylaşmıştı. Bilgin; "Biz 1999 öncesi işe girmiş olanların yaş sorunu yüzünden emeklilikte karşılaştıkları sorunun çözümüne dönük düzenleme hazırlığı içerisindeyiz. Bu tek tip bir düzenleme. Bazı televizyonlarda uzman diye elinde kalemle hesaplamalar yapıyorlar, bu rakamlar onlar açısından maalesef doğru değil. Ellerinde veriler yok. Bütün çalışanların yaşı, günü ve prim sayısı gibi tüm veriler elimizde. Gerçek veriler üzerinde çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı ve tek tip bir düzenleme olacağının altını çizdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön