18 / 04 / 2024

Tekfen Bomonti graffiti ile yeniden renklendi!

Tekfen Bomonti graffiti ile yeniden renklendi!

Türkiyenin en uzun graffiti duvarı Bomontide tamamlandı. Tekfen Bomonti Apartmanlarının 116 metrelik dev dış cephe duvarları üzerinde gerçekleştiren graffiti çalışmasına çocuklar ve graffiti meraklıları yoğun ilgi gösterdi



İstanbulun en eski semtlerinden biri olan Bomonti, Türkiyede yeni yeni yayılmaya başlayan ve 7den 70e pek çok meraklısı olan graffiti ile yeninden renklendi.

8-10 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Re-Bomonti Sokak Sanatı Sergisi & Performansı kapsamında, Buenos Airesin ilk sokak sanatçılarından Arjantinli Chu; Avrupa'nın en iyi graffiti sanatçılarından biri olarak gösterilen Türk asıllı Alman grafiti sanatçısı Rusl Loveletters ile Türkiyenin genç yetenekleri Cins, Wide ve Canavar Tekfen Bomonti Apartmanlarının dış cephe duvarı üzerinde buluştu.


Birbirlerinden çok farklı tarzlarda çalışan graffiti sanatçılarının çalışmaları semt sakinleri, çocuklar ve graffiti  meraklıları tarafından ilgiyle takip edildi. Etkinlik kapsamında İstanbulun birçok köşesinde müzik yapan Türk ve yabancı sanatçılardan oluşan Billie not on holiday grubu da bir konser verdi.

Etkinliğin son günü ise Rusl Loveletters, aynı sokak üzerinde bulunan Bilgi Koleji öğrencilerine graffiti sanatının temel kurallarını öğretirken, çocuklar kendileri için ayrılan graffiti duvar üzerinde alfabenin tüm harflerini keyifle boyadı. Tekfen Bomonti Apartmanlarının 116 metrelik dev dış cephe duvarları üzerinde gerçekleştiren graffiti çalışması, yaklaşık bir ay boyunca sergilenecek.

Tekfen Bomonti Apartmanları Hakkında

Sıracevizler Sokağının hemen arkasında sakin ve yeşil sokaklarla çevrili bir konuma sahip olan Tekfen Bomonti Apartmanları, şehir atmosferinden de uzaklaşmadan modern mimarinin tüm gereklerini yerine getiren yaşam alanı olarak tasarlandı. Projenin Sokak yaşantısıyla bütünleşen az katlı binaları semtin varolan dokusuna ve geçmişten gelen komşuluk yapısına saygılı.

Konsepti ve mimari projeleri Bünyamin Dermana (DB Mimarlık), iç mekân tasarımları ise Mustafa Tonere ait Tekfen Bomonti Apartmanlarının inşaatı Eylül 2012de tamamlanacak.


Geri Dön