19 / 04 / 2024

Tekfen Emlak Geliştirme, Kağıthane OfisPark projesini anlatıyor! Tıklayın ve izleyin!

Tekfen Emlak Geliştirme, Kağıthane OfisPark projesini anlatıyor! Tıklayın ve izleyin!

Tekfen Emlak Geliştirme, Kağıthane OfisPark projesini basına tanıttı. www.emlakkulisi.tv ekibi, Kağıthane OfisPark lansmanını izledi ve kaydetti. İşte o lansman...



Kağıthane OfisPark lansmanını izlemek için tıklayın!


TEKFEN, KAĞITHANEDE OFİSPARK İLE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN İLK ADIMI OLDU!

Kağıthanenin kentsel dönüşümü dendiğinde ilk akla gelen girişimlerden birisi olan ve Tekfen Emlak Geliştirme tarafından hayata geçirilen Tekfen Kağıthane OfisPark , Ocak 2012de yaşama geçiriliyor.

Kağıthanede 55bin metrekare inşaat alanı ve 32 bin 700 metrekare kiralanabilir ve satılabilir alan olarak gerçekleştirilen projede ofislerin metrekare satış fiyatı 4 bin dolardan başlarken kiralar 28 ile 30 dolar aralığından müşteri ile buluşuyor. Satılık ofislerin büyük kısmı yeni sahipleri ile buluşurken, projenin tamamlanması ile birlikte kiralama süreci de yeni başlıyor.

OfisParkın kiralamasını üstlenen Jones lang Lasalle Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, projenin kentsel dönüşüm başlangıç noktasını oluşturduğunu kaydetti. Maslak Levent hattına alternatif olarak gelişen, o bölgede yer bulamayanların tercihinin burası olduğunu söyleyen Alkaş, Eylül ayından sonra İstanbulda ofis kiraları yeniden yükseliş trendine girdi. Yeni ofis arzları ile birlikte de boşluk oranı yüzde 7den yüzde 9a çıktı. Bu değerleri göz önüne alan yabancı yatırımcılar Türkiyeyi ve özellikle de İstanbulu yeniden yatırım yapılabilir bölgeler arasında aldılar diye konuştu.

İstanbulda A kalitede ve uluslararası standartlarda ofis alanının 115 bin metrekare olduğunu, bu rakamın 2011de 160 bin metrekareye çıktığına değinen Alkaş, Bu oran son derece düşük. Moskovadaki miktar, İstanbulun 4 katı dedi.

Tekfen Emlak Geliştirmenin Genel Müdürü Ömer Egeselde bir cıvata fabrikasını alıp Kağıthanenin kentsel dönüşümüne ciddi bir giriş yaptıklarını hatırlatarak, Sanayi alanlarının ortasında geniş avlulu, yaşamın içinde ve dolaşım imkanı olan bir iş ortamı oluşturduk. Çalışma alanı ile birlikte yaşımın olduğu kampüs havasında bir mekan yarattık. Binalar birinden uzak ve aralarda insanı ferahlatan bir alan var. Bu ferahlığı ofislerin içine de taşıdık. Bu açıdan kat yükseklikleri 4.3 metre oldu diye konuştu.

Binaların insanı olmasına özen gösterdiklerinin altını çizen Egesel, Güvenliğe çok önem verdik. 33 kilometre kazık çaktık, 2300 ton demir kullandık, 23 bin metreküp beton döktük. Avlunun altını tamamen 529 araçlık otoparka ayırdık dedi.

Projenin kiralama süreci hakkında bilgi aktaran Egesel, 2010 yılında satışa sunulan Kağıthane OfisParkta inşaatının son aşamaya gelmesiyle birlikte ofis ve mağazaların  kiralama faaliyetlerine de başlandığı bildirildi. Egesel, Projenin kiralanması sürecini Jones Lang LaSalle yürütüyor. Projede toplam 32 bin 700 metrekare satılabilir / kiralanabilir alan var. Toplam 76 bağımsız bölümden şu anda satışta olanların sayısı. 16. Bunların metrekare olarak karşılığı ise 6 bin 100 metrekare dedi.

Kağıthane OfisPark Projesi
Lokasyon   : Kağıthane, İstanbul
Proje Sahibi   : Tekfen Emlak Geliştirme
Proje Konsepti ve Mimarı : Emre Arolat Mimarlık  (EAA)
Yatırım değeri   : 75 milyon TL
Arsa    : 14 bin 450 metrekare
İnşaat alanı    : 55 bin metrekare
Kiralanabilir/ satılabilir alan : 32 bin 700 metrekare
Ünite sayısı   ;76
Ofis Tipleri ve Büyüklükleri : 230-1.600 m² arasında değişen ofisler
Perakende Tipleri ve Büyüklükleri: 85-750 m2 arasında değişen mağazalar
Ortak Sosyal Alan ve Parklar Toplamı: 6.000 m2 genişliğinde avlu, restoranlar, kafeler, mağazalar, kafeterya, özel yemek odaları ve toplantı odaları.
İnşaat başlangıç tarihi:  Ağustos 2009
İnşaat tamamlanma tarihi: Aralık 2011

Hüseyin BELİBAĞLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön