23 / 04 / 2024

Tekfen Holding'in hisseleri yüzde 17 arttı!

Tekfen Holding'in hisseleri yüzde 17 arttı!

Tekfen Holding, Ocak ayında gördüğü en düşük seviye 3,43 TL'yi test ettikten sonra oldukça sert bir çıkış sergiledi. Holding, Tekfen İnşaat'ın Katar'da bir otoyol inşaatını 2,1 milyar dolara yapacağını bildirdi.



Tekfen Holding, Ocak ayında gördüğü en düşük seviye 3,43 TL'yi test ettikten sonra oldukça sert bir çıkış sergiledi. Gerçekleşen çıkışla birlikte 23 Haziran günü en yüksek 8,23 TLyi test etti ve sonrasında düzeltme hareketinde bulundu. Geçen yıl kârını artıran şirket, bu yılın ilk yarısında da kârdaki artışını sürdürdü. 


Şirket, 23 Ağustos günü yaptığı açıklamada ise grup şirketlerinden Tekfen İnşaat'ın Katar'da bir otoyol inşaatını 2,1 milyar dolara yapacağını bildirdi. Bu açıklama hissede sert bir çıkışa neden oldu. 


Zira Tekfen İnşaat'ın sermayesinin yüzde 99,99'unun Tekfen Holding'e ait olması nedeniyle bağlı iştirakin elde edeceği gelir ve kârlılık doğrudan şirketin kârını da artıracak. Bu beklenti yatırımcıların hisseye yönelimini artırırken hissenin fiyatını da olumlu yönde destekledi. 



Ekonomist


Geri Dön