26 / 04 / 2024

Tekfen İnşaat’tan dünya rekoru!

Tekfen İnşaat’tan dünya rekoru!

Tekfen İnşaat, boru hattı mühendisliği uzmanlığını TANAP Projesi’nde dünya rekoru ile taçlandırdı. Şirket, dünyada bir ilk olarak TANAP’ın 2 bin metrelik hattını 14 saatte birleştirerek rekoru elde etti.



Kurulduğu 1956’dan bu yana boru hattı müteahhitliği konusunda petrol, doğalgaz, su ve cevher alanlarında olmak üzere pek çok projeyi hayata geçirerek uzmanlığını kanıtlayan Tekfen İnşaat, TANAP - Doğal Gaz Boru Hattı’nda bir dünya rekoruna imza attı. Bugüne kadar Türkiye ve dünyanın pek çok farklı coğrafyasında 6 bin kilometrenin üzerinde boru hattı döşeyen şirket, dünyada bir ilk olarak TANAP’ın 2 bin metrelik hattını 14 saatte birleştirerek rekoru elde etti.


Rekor 14 saatte geldi

Avrupa’nın ve Türkiye’nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedefleyen 1.850 kilometre uzunluğundaki TANAP Boru hattı Projesinde Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale,  Ankara  ve Eskişehir illerinden geçen Lot 3’ün yapım işlerini üstlenen Tekfen İnşaat, bir gün içerisinde yapılan en yüksek sayıda otomatik kaynağı tamamladı. 56 inç çapındaki boruyu 5 kaynak istasyonu ve 16 kaynakçı ile bir çalışma günü içinde 145 adet kaynak yaparak başaran Tekfen İnşaat, 60 yılı aşkın uzmanlığı sayesinde bir dünya rekorunu elde etti. Tek seferde ve hatasız bir kaynak işçiliğiyle birleştirilen 2 kilometrelik boru hattı geçtiğimiz günlerde operasyonu 14 saat süren bir operasyonla tamamladı.


Üstlendiği prestijli projeleri zamanında, eksiksiz ve yüksek kazasızlık performansıyla teslim ederek boru hattı müteahhitliği konusunda uluslararası bilinirliğe ulaşan Tekfen İnşaat, Uluslararası Boru Hatları ve Deniz İşleri Müteahhitleri Birliği’nin ( IPLOCA) kurucu üyesidir.


Haber AA'da şu şekilde yer aldı


Tekfen İnşaat'ın, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) 2 bin metrelik hattını 14 saatte birleştirerek rekora imza attığı bildirildi.


Tekfen İnşaat tarafından yapılan açıklamaya göre, bugüne kadar Türkiye ve dünyada 6 bin kilometrenin üzerinde boru hattı döşeyen şirket, dünyada bir ilk olarak TANAP’ın 2 bin metrelik hattını 14 saatte birleştirerek rekoru elde etti.


Petrol, doğalgaz, su ve cevher alanlarında birçok projeyi hayata geçiren şirket, Avrupa’nın ve Türkiye’nin doğalgaz ihtiyacını karşılamayı hedefleyen bin 850 kilometre uzunluğundaki TANAP Projesi'nde bir gün içerisinde yapılan en yüksek sayıda otomatik kaynağı tamamladığını duyurdu.


TANAP'ın Haziran 2018'de tamamlanması bekleniyor. Proje kapsamında ilk aşamada Azerbaycan'dan gelecek ve Gürcistan'dan geçecek toplam 16 milyar metreküplük gazın 6 milyar metrekübünün Türkiye iç pazarına ulaştırılması, 10 milyar metreküplük doğalgazın da Türkiye-Yunanistan-Arnavutluk-İtalya rotasını izleyerek Avrupa piyasasına taşınması hedefleniyor.


Toplam kapasitesinin 2023'te 23 milyar metrekübe çıkması planlanan TANAP'ın, 2026'da da 31 milyar metreküp kapasiteye ulaşması öngörülüyor.


Azeri enerji şirketi SOCAR'ın yüzde 58, BOTAŞ'ın yüzde 30 ve İngiliz BP'nin yüzde 12 hisseye sahip olduğu TANAP'ın toplam maliyetinin ise 9,2 milyar dolar seviyesinde olacağı hesaplanıyor.


AA




Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Tekfen İnşaat, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) 2 bin metrelik hattını 14 saatte birleştirerek rekora imza attı. Bugüne kadar Türkiye ve dünyada 6 bin kilometrenin üzerinde boru hattı döşeyen şirket, dünyada bir ilk olarak TANAP'ın 2 bin metrelik hattını 14 saatte birleştirerek rekoru elde etti. Petrol, doğalgaz, su ve cevher alanlarında birçok projeyi hayata geçiren şirket, Avrupa'nın ve Türkiye'nin doğalgaz ihtiyacını karşılamayı hedefleyen bin 850 kilometre uzunluğundaki TANAP Projesi'nde bir gün içerisinde yapılan en yüksek sayıda otomatik kaynağı tamamlamış oldu.




Sabah



Haber Yeni Akit Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;

 


Tekfen İnşaat, TANAP - Doğal Gaz Boru Hattı’nda bir dünya rekoruna imza attı. Bugüne kadar Türkiye ve dünyanın pek çok farklı coğrafyasında 6 bin kilometrenin üzerinde boru hattı döşeyen şirket, dünyada bir ilk olarak TANAP’ın 2 bin metrelik hattını 14 saatte birleştirerek yeni bir rekoru elde etti.


1.850 kilometre uzunluğundaki TANAP Boru hattı Projesinde Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara ve Eskişehir illerinden geçen Lot 3’ün yapım işlerini üstlenen Tekfen İnşaat, bir gün içerisinde yapılan en yüksek sayıda  otomatik kaynağı tamamladı.


Yeni Akit



Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Tekfen İnşaat, TANAP - Doğal Gaz Boru Hattı’nda bir dünya rekoruna imza attı. Bugüne kadar Türkiye ve dünyanın pek çok farklı coğrafyasında 6 bin kilometrenin üzerinde boru hattı döşeyen şirket, dünyada bir ilk olarak TANAP’ın 2 bin metrelik hattını 14 saatte birleştirdi.


Avrupa'nın ve Türkiye'nin doğalgaz ihtiyacını karşılamayı hedefleyen bin 850 kilometre uzunluğundaki TANAP Boru hattı Projesinde Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara ve Eskişehir illerinden geçen Lot 3'ün yapım işlerini üstlenen Tekfen İnşaat, bir gün içerisinde yapılan en yüksek sayıda otomatik kaynağı tamamladı. Tekfen İnşaat, 56 inç çapındaki boruya 5 kaynak istasyonu ve 16 kaynakçı ile bir çalışma günü içinde 145 adet kaynak yaptı.


Cumhuriyet 



Haber Star'da şu şekilde yer aldı


Tekfen İnşaat tarafından yapılan açıklamaya göre, bugüne kadar Türkiye ve dünyada 6 bin kilometrenin üzerinde boru hattı döşeyen şirket, dünyada bir ilk olarak TANAP’ın 2 bin metrelik hattını 14 saatte birleştirerek rekoru elde etti. Petrol, doğalgaz, su ve cevher alanlarında birçok projeyi hayata geçiren şirket, Avrupa’nın ve Türkiye’nin doğalgaz ihtiyacını karşılamayı hedefleyen bin 850 kilometre uzunluğundaki TANAP Projesi’nde bir gün içinde yapılan en yüksek sayıda otomatik kaynağı tamamladığını duyurdu. TANAP’ın Haziran 2018’de tamamlanması bekleniyor.



Star


Geri Dön