29 / 03 / 2024

Tekfen İnşaat tanap projesi

Tekfen İnşaat tanap projesi

Tekfen İnşaat, boru hattı mühendisliği uzmanlığını TANAP Projesi’nde dünya rekoru ile taçlandırdı. Şirket, dünyada bir ilk olarak TANAP’ın 2 bin metrelik hattını 14 saatte birleştirerek rekoru elde etti.

Tekfen İnşaat TANAP Projesi'nde boruları bağlayacak!

Azerbaycan'da 2015 Avrupa Oyunları'nın açılış törenin gerçekleştiği olimpiyat stadını en kısa zamanda inşa eden Tekfen inşaat şimdi de TANAP Projesi'nde boruları bağlamaya başlayacak.

Tekfen İnşaat, TANAP'ta 3. lotun işlerini üstlendi!

Tekfen Holding'in KAP'ta yer alan açıklamasında, bağlı ortaklıkları Tekfen inşaat ve Tesisat AŞ'nin, TANAP Projesi kapsamında, 56 inçlik boru hattının 509 km uzunluğundaki 3. lotunun inşaat işlerini 565 milyon dolor bedelle üstlendiği bildirildi.

Tekfen İnşaat Katar'da 450 milyon dolarlık ihale kazandı!

Tekfen İnşaat Katar'da 450 milyon dolarlık ihale kazandı. Tekfen İnşaat, hala inşasını sürdürdüğü, Kuzey Sahası Doğu Projesi çerçevesinde, LNG Üretim Tesisleri’nin “Offsites 2” paketinin yapım işlerini de hayata geçirecek.

Tekfen Holding, Florya Gayrimenkul'deki paylarını Folkart'a sattı!

Tekfen Holding, iştiraki Florya Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. sermayesinde sahip olduğu yüzde 50 oranındaki payların tamamının toplam 25 milyon 250 bin ABD Doları/ yaklaşık 220 milyon TL bedelle satılması için 24 Haziran 2021'de anlaşma imzalandı. 

Tekfen İnşaat Kazakistan’da 185 milyon dolarlık ihale kazandı!

Tekfen İnşaat’ın Kazakistan’da faaliyet gösteren iştiraki GATE İnşaat,  Tengiz Sahası’nda yapımı süren “Gelecek Gelişim Projesi” (Future Growth Project) kapsamında bulunan 185 milyon dolarlık boru hattı projesinin ihalesini kazandı.

Tekfen Holding'ten Kazakistan'a yeni inşaat projesi!

Tekfen Holding'in bağlı ortaklarından Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş'nin iştiraki Gate İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Kazakistan'da hayata geçireceği yeni projesiyle ilgili açıklama yaptı. 

Tekfen İnşaat, 100 milyon dolarlık projeye tekrar başlıyor!

Irak’ın Basra bölgesindeki Rumaila Petrol Sahası’ndaki 100 milyon dolarlık projenin inşasına pandemi koşulları nedeniyle ara veren Tekfen İnşaat, projeye yeniden başlıyor.

Tekfen, yarım kalan projesine yeniden başlıyor!

Irak’ın Basra bölgesindeki Rumaila Petrol Sahası’ndaki 100 milyon dolarlık projenin inşasına pandemi koşulları nedeniyle ara veren Tekfen İnşaat, yeni alınan kararla projenin kalan kısmı için ilave kapsamla yeniden işbaşı yapacak.

Tekfen Müteahhitlik Altyapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tekfen Müteahhitlik Altyapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fehmi Taşkın tarafından kuruldu.

Tekfen İnşaat Katar’da 150 milyon dolara otoyol inşa edecek!

Tekfen İnşaat, portföyünü yeniledi. Şirket, Katar Bayındırlık İşleri İdaresi’nden (Ashghal) Al Khor Expressway Bağlantı Yolları İnşaatı işini 548 milyon Katar Riyali (yaklaşık 150 milyon Amerikan Doları) bedel ile kazandı.

Tanap İnşaat Taahhüt Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Tanap İnşaat Taahhüt Enerji Anonim Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Furkan Karasaç tarafından kuruldu.

Tekfen'in Libya'daki alacaklarıyla ilgili görüşmelerde son durum! 

Tekfen Holding’in bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat’in yüzde 67 pay sahibi olduğu Tekfen-TML Ortak Girişimi'nin (TTJV) Libya'da üstlendiği Büyük Nehir Projesi durdurulmuştu. Tekfen'in alacaklarına ilişkin görüşmeler devam ediyor...

Tekfen Holding'ten Libya Projesi davasıyla ilgili açıklama! 

Tekfen İnşaat, Libya Projesi için açılan davada bir tenfiz süreci başlatılmadı...

Tekfen İnşaat'tan Rusya'ya yeni proje!

Tekfen Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Tekfen İnşaat'ın yeni projesi hakkında açıklama yaptı...

Tekfen Emlak ile Tekfen İnşaat birleşiyor!

Tekfen Holding'in sermayesinde yüzde 100 paya sahip olduğu Tekfen Emlak Geliştirme Yatırım ve Ticaret A.Ş.'nin, sermayesinde yüzde 99,99 oranında paya sahip olduğu Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. tarafından devralınmak suretiyle birleşmesine karar verildi...

Tekfen İnşaat tanap projesi Haberi

Tekfen İnşaat tanap projesi

Kurulduğu 1956’dan bu yana boru hattı müteahhitliği konusunda petrol, doğalgaz, su ve cevher alanlarında olmak üzere pek çok projeyi hayata geçirerek uzmanlığını kanıtlayan Tekfen İnşaat, TANAP - Doğal Gaz Boru Hattı’nda bir dünya rekoruna imza attı. Bugüne kadar Türkiye ve dünyanın pek çok farklı coğrafyasında 6 bin kilometrenin üzerinde boru hattı döşeyen şirket, dünyada bir ilk olarak TANAP’ın 2 bin metrelik hattını 14 saatte birleştirerek rekoru elde etti.


Rekor 14 saatte geldi

Avrupa’nın ve Türkiye’nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedefleyen 1.850 kilometre uzunluğundaki TANAP Boru hattı Projesinde Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara ve Eskişehir illerinden geçen Lot 3’ün yapım işlerini üstlenen Tekfen İnşaat, bir gün içerisinde yapılan en yüksek sayıda otomatik kaynağı tamamladı. 56 inç çapındaki boruyu 5 kaynak istasyonu ve...