20 / 04 / 2024

Tekirdağ Güzelköy'deki cami, hamam ve ahşap konut restore ediliyor!

Tekirdağ Güzelköy'deki cami, hamam ve ahşap konut restore ediliyor!

Tekirdağ'ın kültür turizmine de önemli katkılar sağlamayı planlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Güzelköy'deki cami, hamam ve ahşap konut restore ediyor.



Tekirdağ'ın kültür turizmine de önemli katkılar sağlamayı planlayanTekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Şarköy'ün Güzelköy (Melen) Mahallesi'nde de bu çerçevede önemli bir çalışmalar yapıyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın Miras Atölyesi II Projesi kapsamında, Güzelköy'de yer alan Cami, Hamam, Çeşme ve Ahşap Konut'un restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var ile beraber restorasyon çalışmalarını yerinde denetleyen ve İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşat Ergin'den projenin gidişatı ile ilgili bazı bilgiler alan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın önemli tarihi ve kültürel değerlere sahip olduğunu söyledi. Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, her zaman geçmişimizden aldığımız ilhamla geleceğe yürüyoruz. Sahip olduğumuz yok olmaya yüz tutmuş tarihi ve kültürel değerlerimizi kaderlerine terk etmeden, aslına uygun restore ederek gün yüzüne çıkarma gayreti içerisindeyiz. Güzelköy Mahallemiz de tarihi ve kültürel değerler anlamında önemli bir konumda. Büyükşehir olarak bu zenginliğe kayıtsız kalamazdık. Yok olmaya yüz tutmuş değerlerimize sahip çıktık ve restorasyon çalışmalarına başladık. Cami, hamam, çeşme ve ahşap konuttan oluşan tarihi dokuyu gün yüzüne çıkararak kültür turizmine kazandıracağız. Geçmiş ve gelecek birlikte yürüyecek, Tekirdağ büyüyecek" diye konuştu.


Geri Dön