25 / 04 / 2024

Tekirdağ Kumbağ Bahçekent Projesi yeni sahibini bekliyor!

Tekirdağ Kumbağ Bahçekent Projesi yeni sahibini bekliyor!

Tekirdağ’daki Marmara Denizi manzaralı Kumbağ Bahçekent Villaları projesinin sahibi VEST A.Ş. yönetimi, projenin 500 villalık kısmını bir İnşaat ya da Gayrimenkul Yatırım Şirketi’ne devretme kararı aldı



Tekirdağ’daki Marmara Denizi manzaralı Kumbağ Bahçekent Villaları projesinin sahibi VEST A.Ş. yönetimi, projenin 500 villalık kısmını bir İnşaat ya da Gayrimenkul Yatırım Şirketi’ne devretme kararı aldı. Şirket, devir görüşmeleri ve sözleşme için ARSA MARKETİ Emlak Ofisi’yle geçtiğimiz günlerde el sıkıştı.


Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Şirketi olan VEST A.Ş. Yönetimi, elindeki projelerden Tekirdağ’daki villa-kent projesinin ikinci etabı olan 500 villalık kısmını, inşaat öncesi arsa mülkiyetleriyle birlikte devretme kararı aldı. 28 yıldır Gayrimenkul Yatırımları  konusunda çalışan VEST A.Ş. yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, Şirket yeni dönemde tamamen gayrimenkul geliştirme projelerine odaklanacak ve inşaat aşamasına getirdiği işleri de hazır proje olarak devredecek.


Projeyle ilgili, Arsa Marketi  Emlak Ofisi yetkilisi Sayın  H.Mehmet TORUN, aşağıdaki bilgileri verdi.


PROJENİN KONUMU

“Kumbağ Bahçekent projesi, Kumbağ'ın merkezine  4 km. mesafede, Naip mahallesinde ve deniz Manzaralı bir konumda,.  Proje, 5 yıldızlı RAMADA HOTEL ile  Dünyanın sayılı konteyner limanlarından olan ASYAPORT Limanına da yakın bir bölgede bulunuyor.” 


İNŞAATA HAZIR

 “Mülk sahibi Şirket, tüm villa projelerini hazırlayıp tasdik ettirmiş, inşaat ruhsatlarını almış ve yatay kat irtifaklarını kurmuş bulunmakta. Villa Projeleri 1 bodrum, 2 normal kat olmak üzere toplam 3 katlı ve ikiz. 500 adet bağımsız bölümün bulunduğu proje arsasının toplam yüzölçümü, brüt 100.000 m2’yi buluyor.  Sosyal tesisler, gezinti ve yürüyüş parkurları gibi sosyal aktivite alanları ayrılmış. Projeyi detaylı bir şekilde inceledik, mülkiyet olarak devrinde hiç bir hukuki ve mali sıkıntı yok.


BAŞKA NELER YAPILABİLİR? 

“Bu proje her ne kadar villa-kent olarak planlanmışsa da, daha başka neler yapılabilir diye araştırdığımızda enteresan olabilecek alternatifler tespit ettik. Bu proje, gerekirse plan tadilatıyla Hotel kompleksi, 30.000-50.000 devre arası Devremülk kompleksi, Sağlık ve rehabilitasyon Tesisi ya da Geriatri /Yaşlılar için sağlıklı yaşam köyüne kısmen veya tamamen çevrilebilir niteliktedir.”


H.Mehmet TORUN, işlerinin çok zor olmayacağı görüşünde. “VEST A.Ş., hem arsaların hem de projenin tek sahibi olduğundan işimiz kolay. Proje Devir işlemi, komple satış veya kat karşılığı şeklinde de olabilecek. Şimdi bize düşen, projenin bundan sonraki inşaat ve satış ayağını yürütecek güçlü ve referanslı bir inşaat Şirketi bulmaktır. Bunu da en kısa sürede başarmayı ümit ediyoruz.” dedi.



Geri Dön