20 / 04 / 2024

Tekirdağ Şehir Hastanesi bugün açılıyor!

Tekirdağ Şehir Hastanesi bugün açılıyor!

Tekirdağ’da 1.5 milyar TL’ye akıllı bina konsepti ile yapılan şehir hastanesi bugün açılıyor.



Akfen İnşaat tarafından Tekirdağ'da inşa edilen Kamu-Özel İşbirliği (PPP-Public Private Partnership) modeliyle yapımı üstlenilen Tekirdağ Şehir Hastanesi bugün açılıyor. Sabah'tan Gül Kireklo'nun haberine göre; 158 bin metrekarelik inşaat alanına sahip dev hastaneye 1 milyar 500 milyon TL yatırım yapıldı. 486 yataklı şehir hastanesi, gerektiğinde 556 yatağa çıkartılacak altyapısıyla Türkiye'nin ilk modüler hastanesi olma özelliğine sahip.  Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, "Isparta ve Eskişehir'den sonra bitirdiğimiz 3'üncü hastanemiz. 3 şehir hastanesi ile 2 bin 322 yatağı hayata geçirmiş olduk. Hem bölgenin hem de şehrin en büyük, modern hastanesi olacak. Gerek deprem izolatörleri, gerek ekipmanlarıyla çok modern bir hastane" dedi.

BEŞ YILDIZLI OTEL KALİTESİNDE 

Modüler hastanede  A'dan Z'ye her detay düşünüldü. Dünyanın en ileri teknolojileri ile hastalarını tedavi etmeye hazırlanan hastanenin odalarının bazıları deniz manzaralı. Hastane, tüp bebek merkezinden, kanser taramalarının yapılacağı en ileri teknolojiye sahip cihazlarla donatılan hastane beş yıldızlı otelin kalitesini aratmıyor. Tekirdağ'ı sağlık turizmi alanında da bir çekim merkezi haline getirecek hastane Bulgaristan ve Yunanistan'ı da içine alacak şekilde Trakya'nın ve Balkanlar'ın en gelişmiş entegre sağlık tesisi olarak öne çıkmayı amaçlıyor. 

 

Hastane hakkında açıklama yapan Edirne il Sağlık Müdürü, Ali Cengiz Kalkan, "Edirne'nin ötesinde Yunanistan, Bulgaristan ve Balkan ülkelerinden gelecek hastalara da hizmet vereceğiz. Hastanede yer alan 102 yoğun bakım yatağının 46'sı genel yoğun bakım olarak ayrılırken, 27 yeni doğan, 16 pediatrik, 5 KVC ve 8 de koroner yoğun bakım yatağı bulunuyor. Taşıyıcı kolonlarında 651 deprem izolatörü yer alıyor. Olası bir sarsıntı anında etki azaltılarak, çalışmalar aksamayacak" dedi. 

Tekirdağ Şehir Hastanesi bugün açılıyor!

BAŞKAN ERDOĞAN BUGÜN AÇACAK 

1.5 milyar TL'lik yatırımla Balkanlar'ın sağlık üssü olacak olan hastane bugün hizmete açılıyor. Hastanenin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

Tekirdağ Şehir Hastanesi yarın açılıyor!


Geri Dön