19 / 04 / 2024

Tekirdağ Şehir Hastanesi yarın açılıyor!

Tekirdağ Şehir Hastanesi yarın açılıyor!

Son dönemde hayata geçirilen projelerle dikkat çeken Tekirdağ, Akfen İnşaat tarafından yapımı tamamlanan Şehir Hastanesi’ne yarın kavuşuyor.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 13 Kasım 2020 Cuma günü (yarın) yapılacak Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin açılış töreni AK Parti Tekirdağ İl Kongresi’nden sonra hayata geçirilecek. Hastanenin açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Bakan ve milletvekillerinin de katılımı bekleniyor.

Tekirdağ’ı sağlık alanında da bir çekim merkezi haline getirecek 566 yataklı Şehir Hastanesi’nde 124 poliklinik, 18 ameliyathane ve 102 yoğun bakım ünitesi bulunuyor. 1 milyar 500 milyon TL’ye mal olan Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde sağlık personeli haricinde hizmet personeli olarak da 700 kişiye istihdam sunulacak.

Türkiye’de son yıllarda her alanda gelişerek  gözde yerleşimler arasına giren Tekirdağ, Akfen İnşaat tarafından Kamu-Özel İşbirliği (PPP-Public Private Partnership) modeliyle yapımı üstlenilen Şehir Hastanesi’ne yarın kavuşuyor.

700 KİŞİYE DEVAMLI İSTİHDAM YARATACAK

Tekirdağ Şehir Hastanesi ile uzun yıllardan beri faaliyet gösteren eski hastanede muayene ve ameliyat için sıra beklemek artık tarih olurken, vatandaş ücretsiz olarak beş yıldızlı otel standartlarında sağlık hizmeti ile bir araya geliyor.

Sağlık alanında vatandaşları en son teknolojik hizmetlerle bir araya getirecek şehir hastanelerinin önemli ayağı olacak Tekirdağ Şehir Hastanesi 159 bin metrekarelik inşaat alanına sahip dev bir yatırım olarak dikkat çekiyor. 1 milyar 500 milyon TL'ye  mal olan proje sahip olduğu 566 yatakla bölgenin en önemli hastanesi olarak Tekirdağ’ı sağlıkta da bir çekim merkezi yapacak. 

Kamu hastanesi statüsünde vatandaşlara ‘ücretsiz’ sağlık hizmeti sunacak Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde, Sağlık Bakanlığı 25 yıl boyunca kiracı olacak. Sistemde tüm tıbbi hizmetlerin sorumluluğu Sağlık Bakanlığı’nca, bilgi işlem, güvenlik, temizlik, yemekhane ve otopark gibi bütün hizmetler, hastanenin yapım ve işletmesini üstlenen Akfen İnşaat tarafından giderilecek. İnşaat süresince 1250 kişilik istihdamın yaratıldığı hastanenin tamamlanmasıyla 700 kişi hizmet personeli olarak tam zamanlı görevde bulunacak. 

Tekirdağ’ı sağlık alanında da bir çekim merkezi yapacak hastane Bulgaristan ve Yunanistan’ı da içine alacak şekilde Trakya’nın en gelişmiş entegre sağlık tesisi olacak dikkat çekiyor.. Buradan hareketle hastane gelecekte sağlık turizmi ile bu ülkelerden de ziyaretçi hasta çekmesine kesin gözüyle bakılıyor.

102 YOĞUN BAKIM YATAĞI İLE COVID MÜCADELESİNDE ÖNE ÇIKACAK

Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin 566 yatağının 464’ü genel hastane yatak kapasitesi için kullanılacak. Bu kapasite 88 tek kişilik ve 187 adet çift kişilik olarak dağılım gösteriyor. Hastanede 2 oda yanık birimi için ayrılırken, 8 mahkûm odasına da yer verildi. 

Tekirdağ Şehir Hastanesi son dönemde dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle yoğun bakım kapasitesi bakımından da dikkat çekiyor. Hastanede bulunan 102 yoğun bakım yatağının 46’sı genel yoğun bakıma ayrılırken, 27 yeni doğan, 16 pediatrik, 5 KVC ve 8 de koroner yoğun bakım yatağına yer ayrıldı. Hastanenin ameliyathanelerinde bulunan hasta hazırlık-ayılma alanları mekanik olarak yoğun bakım odasına çevrilecek şekilde yapıldı. Tek kişilik hazırlanan yoğun bakım odaları ihtiyaç halinde çift kişilik oda olabiliyor.

TRAKYA’NIN İLKLERİ BU HASTANEDE OLACAK

124 poliklinik ve uluslararası standartlarda 18 ameliyathanenin bulunduğu Tekirdağ Şehir Hastanesi içerdiği özellikler bakımından ilklerin merkezi haline gelecek. Hastanede Trakya bölgesinde ilk olacak tek kişilik anne-bebek uyumu odalarından 4 adet, anne otelinde ise 14 adet özel yatak bulunacak. Bölge için bir yenilik olacak tüp bebek merkezine de hastanede yer verilecek.

Hastane özellikle kanser hastaları için bölgede yenilikleri beraberinde getirecek. Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde kanser hastaları için tanı koyma aşamasında süreci hızlandırıp hayat kurtaran Pet-CT ünitesi ve Gamma kamera ünitesi yer alacak.

Tamamen ücretsiz olacak bu hizmet için yöre halkı artık şehir dışına çıkmaktan kurtulacak. Bununla birlikte 7 yataklı radyoaktif iyot tedavi ünitesi de hizmet sunacak. Hastanede ayrıca kanser hastalarının tedavisi için radyasyon onkolojisi bölümünde en ileri teknolojiye sahip Lineer Accelerator cihazı da bulunacak. 

Dünya standartlarındaki ileri teknoloji medikal ekipmanları ile bölgesinin sayılı hastaneleri arasında olacak olan Tekirdağ Şehir Hastanesi Biyokimya – Mikrobiyoloji – Patoloji – Genetik alanlarında tüm testlerin aynı yerde yapılabileceği cihaz parkuruna sahip. Hastanede ayrıca üstün teknolojili radyolojik görüntüleme ünitesi de bulunuyor.

DEPREM ANINDA İZOLATÖRLER SARSINTININ ETKİSİNİ AZALTACAK

Tekirdağ’da kapılarını açacak dev tesis aynı zamanda Türkiye’nin öncelikli deprem izolatörlü şehir hastanelerinden birisi olarak ön plana çıkıyor. Hastanenin taşıyıcı kolonlarının her birine yerleştirilen tam 651 deprem izolatörü bulunuyor. Uygulanan bu sistem sayesinde olası büyük deprem riski taşıyan Tekirdağ’da olası bir sarsıntı anında etki azaltılarak, hastanedeki çalışmaların aksamadan devam etmesine imkan sunulacak. 

Akıllı bina konsepti ile hayata geçirilen Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde, trijenerasyon ile tasarruflu ısıtma ve soğutma sistemi kulanıldı. Binanın 6 bin metrekarelik ‘yeşil çatısındaki’ güneş enerji panelleri sayesinde hastanenin sıcak suyu güneşten karşılanıyor. 35 bin metrekarelik özel peyzaj ve yeşil alana sahip hastanede 2 adet açık hava çocuk oyun alanı bulunuyor.

Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde 297’si açık, 1054’ü kapalı toplam 1351 araçlık otoparkın yanı sıra 1 kilometrelik bisiklet yolu, helikopter pisti ve ücretsiz vale servisine de sahip. 

Göztepe Şehir Hastanesi 10 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön