25 / 04 / 2024

Tekirdağ'da 10.8 milyon TL'ye icradan satılık fabrika binası ve eklentileri!

Tekirdağ'da 10.8 milyon TL'ye icradan satılık fabrika binası ve eklentileri!

T.C. Tekirdağ İcra Dairesi, Tekirdağ ili, Süleymanpaşa ilçesi, Barbaros Mahallesi, 8092 parselde yer alan fabrika binası ve eklentilerini 10 milyon 765 bin 984 TL'ye satıyor. 



T.C. Tekirdağ İcra Dairesi tarafından, Tekirdağ ili, Süleymanpaşa ilçesi, Barbaros Mahallesi, 8092 parselde yer alan fabrika binası ve eklentileri 10 milyon 765 bin 984 TL'ye satışa sunuldu. Gayrimenkulün satış ihalesi 15 Nisan tarihinde saat 14:40'ta gerçekleştirilecek. 

İlan metni:

T.C. TEKİRDAĞ İCRA DAİRESİ 2020/31102 ESAS

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Tekirdağ İl, Süleymanpaşa İlçe, - Ada, 8092 Parsel, BARBOROS Mahalle/Köy, 3 Katlı çelik konstrüksiyon depo ve arsası Nolu Bağımsız Bölüm Satışa konu taşınmaz barbaros mahallesinde malkara caddesine cephelidir. Çevresinde beton santrali çeşitli sanayi tesisleri ve koleksiyon mobilya fabrikası mevcuttur. ulaşımı kolaydır. Tekirdağ Malkara asfaltına 1,5 Km Tekirdağ şehir merkezine 7 km mesafededir. yol su elektrik mevcuttur. Taşınmazın arsası sanayi alanında olup şehrin kıymetli bir mevkiindedir. satışa konu taşınmaz üzerinde 3 katlı bir depo yapısı mevcuttur. Bu yapıda organik gibre üretilmektedir. 1. bodrum katı ile 2. bodrum katı betonarme tarzda, zemin kat ise çelik konstrüksiyon üzeri sandviç panellerle kapalı bir tarzda inşa edilmiştir. zemin kat yüksekliği 12 m dir. çatının en yüksek noktasında ise yükseklik 14,50 m dir. yapının dış cephesi özel oluklu levhalarla kaplıdır. Zemin kaplamıs beton, duvarlar plastik boyalıdır. Pencereler PVC doğrama kapılar kısmen demir doğrama kısmen kepenklidir. saha betonu ve çevre ihata duvarı yapılmıştır. Güney ve Batı yönlerinde çelik profil üzerine monte edilmiş çatı levhaları ile kaplanmış iki adet sundurması mevcuttur. Arka Tarafta tek katlı demir kapılı depo nitelikli bir yapı daha mecuttur. Fabrika yapısı ve eklentileri yeni ve bakımlıdır. Zemin kat taban alanı 2163 m² 1. bodrum kat + 2. bodrum katın toplam inşaat kat alanı 2800 m² ana yapının toplam inşaat kat alanı 4.963 m² olarak hesaplanmış olduğu bilirkişi raporundan anlaşılmıştır.
Adresi : Barbaros Mah. Malkara Cad. No:123 Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
Yüzölçümü : 4.944,49 m2
Arsa Payı : tam
İmar Durumu : Var , İnşaat tarzı revizyon imar planı içinde sanayi alanındadır.
Kıymeti : 10.765.984,50 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Kaydındaki gibi
1. Satış Günü : 15/04/2021 günü 14:40 - 14:50 arası
2. Satış Günü : 18/05/2021 günü 14:40 - 14:50 arası
Satış Yeri : Tekirdağ Adliye sarayı kat:-4 Seçim Bürosu karşısı İcra Satış Müzeyyade Salonu Süleymanpaşa / Tekirdağ

Tekirdağ da 10.8 milyon TL ye icradan satılık fabrika binası ve eklentileri!

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2020/31102 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön