26 / 04 / 2024

Tekirdağ'da Bakanlığa ait binaların depreme dayanıklılığı mecliste!

Tekirdağ'da Bakanlığa ait binaların depreme dayanıklılığı mecliste!

Tekirdağ ilinde Bakanlığa ait binaların depreme dayanıklılığı ve depreme karşı alınan önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Yüceer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ ilinde Bakanlığa ait binaların depreme dayanıklılığına ve depreme karşı alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Yüceer, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Yüceer, ''Ülkemizin gerçeği olan depreme yönelik hazırlıkların ne kadar önemli olduğu 41 yurttaşımızın yaşamını yitirdiği Elazığ Depremi ile bir kez daha görülmüştür. Tekirdağ 1. ve 2. Deprem kuşağının kesişim noktasında aktif fay hatlarının bulunduğu bir alandadır. Bu nedenle Tekirdağ'da depreme yönelik hazırlıklar ayrıca önem taşımaktadır'' diye konuştu. 

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer'in soruları:
1- Tekirdağ'da 2007 yılı deprem yönetmeliğinde önce inşa edilen bakanlığınızın yetki alanındaki hizmet birimlerinin bulunduğu binalardan hangilerinde deprem tahkiki yapılmıştır? Yapılan tahkiklerin sonuçları nedir? Kaçı hakkında güçlendirme çalışması yapılmasına karar verilmiştir? Bunlar hangileridir? Güçlendirme çalışması yapılmasına karar verilen binalarda yapılan çalışmalar hangi aşamadadır? 

2- 2018 deprem yönetmeliğinin 1/1/2019 tarihinde yürürlüğe girmesinin ardından bakanlığınızın yetki alanındaki hizmet birimlerinin bulunduğu binalarda yeniden tahkik yapılmış mıdır? Yapıldıysa hangilerinde güçlendirme vb. çalışmalara ihtiyaç duyulmuştur? Yapılmamışsa ne zaman yapılacaktır?

3- 26/09/2019 tarihinde Marmara Denizi merkezli depremde Tekirdağ ilimizde bulunan ve bakanlığınızın hizmet birimlerinin bulunduğu hangi yapılar hasar görmüştür? Hasar gören yapılardaki güçlendirme çalışmalarında hangi aşamaya gelinmiştir? Bu çalışmalar için ödenek bakanlığınızca ayrılmış mıdır?


 


Geri Dön