19 / 04 / 2024

Tekirdağ'da inşaatına başlanan şehir stadyumu mecliste!

Tekirdağ'da inşaatına başlanan şehir stadyumu mecliste!

Tekirdağ ilinde inşaatına başlanan buz pisti ve şehre stadyum yapılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Aygun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ ilinde inşaatına başlanan buz pistine ve şehre stadyum yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Aygun, sorusunun Gençlik Ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Aygun, ''Tekirdağ'da pek çok yatırım, hedeflenen tarihlerde bitirilememektedir. AK Parti İktidarları tarafından verilen sözlerin tutulamaması, halkta hayal kırıklığı ve tepki yaratmaktadır'' diye konuştu.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun'un soruları:
1) Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığınca 26.12.2014'te inşaatına başlanan ve 17.08.2016'de teslim edileceği belirtilen Trakya'nın en büyük olimpik buz pateni pisti hala tamamlanamamıştır. Yapımına başlandıktan bu yana 6 yıl geçmesine karşın bir türlü bitirilemeyen buz pistinin durumu vatandaşlarımızı üzmektedir. Buz pistini ne zaman hizmete açmayı planlıyorsunuz? Pist neden bitirilememiştir? 

2) Tekirdağ'daki futbol kulüplerimiz 2020 yılında büyük başarılara imza atmıştır. Tekirdağspor 3 Lige, Ergene Velimeşespor 2. Lige yükselmiştir. Hal böyle iken Tekirdağ’da futbol kulüplerine yaraşır bir stadyum halen mevcut değildir. 2015 genel seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tekirdağ'a 20 bin kişilik stadyum sözü vermesine karşın, aradan geçen 5 yıl içinde hala bir sonuç alınamamıştır. Stadyumun inşaatına ne zaman başlayacaksınız? 


Geri Dön