29 / 03 / 2024

Tekirdağ'da tapularını alamadıklarını iddia eden site sakinlerinden suç duyurusu!

Tekirdağ'da tapularını alamadıklarını iddia eden site sakinlerinden suç duyurusu!

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, tapularını alamadıklarını ve müteahhitlerin kendilerini dolandırdığını iddia eden site sakinleri, suç duyurusunda bulundu.



Tekirdağ Çerkezköy'de tapularını alamadıklarını ve müteahhitlerin kendilerini dolandırdığını iddia eden site sakinleri, suç duyurusunda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kızılpınar Mahallesi'ndeki bir sitenin sakinleri, 15 sene önce başlatılan bir projeden satın aldıkları dairelerin bazılarının tapusunun üzerinde şerh ya da ipotek olduğunu, bazılarının birden fazla kişiye satıldığını öne sürdü.

Tekirdağ da tapularını alamadıklarını iddia eden site sakinlerinden suç duyurusu!

Söz konusu kişiler Çerkezköy Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan site sakinlerinden Abdülbasit Yazıcı, proje sahibi şirket ile 2009'da sözleşme yaptığını ve 2019'da da kalan son borcunu ödediğini belirtti. Firma sahibinden kaşeli "borcu yoktur" yazısını da aldığını dile getiren Yazıcı, "Anahtarları, senetlerimi teslim aldım. Tapuya gidelim dediğimde '2 ay sonra vereceğiz' dediler. Buna rağmen 3 yıldır bekliyorum. Telefonlarına ulaşamıyorum. Siteyi devralan bir müteahhit toplantı yaparak 'bütün eksikleri ben gidereceğim tapularınızı ben vereceğim' diye konuştu. Bu müteahhidin de siteyi başka bir müteahhide devrettiğini belirten Yazıcı, şöyle konuştu: "Bu kişiye 'Daireleri biz satın aldık tapularını bekliyoruz' dediğimizde, 'Ben sizi tanımıyorum. Bunları ben aldım. Bunların üzerine su için' dedi. Bu şekilde mağdur edildik. Son çare hukuka, adalete başvurduk. Dosyalarımızı avukata verdik. İhtiyati tedbir koyduk dairelerin üzerine. Fakat dairelerin bir banka tarafından hacizli bir şekilde satışa çıkarıldığını duyduk. Bu vesileyle çok mağduruz. Ben ve sitede bulunan diğer bütün arkadaşlar mağdur. Tapusunu alanlar bile mağdur. Vadedilen sosyal alanlar, parklar, bahçeler hiçbirisi yapılmamış, dairelerimiz eksik. Firma yetkililerine ulaşamıyoruz. Kendi aralarında tüm dairelere haciz koymuşlar." 

 

Tapuda sahteciliğin önüne geçilecek!


Geri Dön