29 / 03 / 2024

Teknoloji devi Microsoft'ta neler oluyor? Net kârı 7 yıldır ilk kez düşüşte!

Teknoloji devi Microsoft'ta neler oluyor? Net kârı 7 yıldır ilk kez düşüşte!

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından biri olan Microsoft, global ölçekte resesyon beklentisiyle birlikte ekonomideki olumsuz etkiyi yeni yılın ilk günlerinden beri hissediyor. Dev şirketin maddi olarak sıkıntılı bir süreç yaşarken, bu kez de kâr oranının yüzde 12 düştüğü bilgisi geldi.  Geçen



ABD’nin dünya çapında teknoloji markalarından Microsoft’ta sular durulmuyor. Geçen hafta 10 bin çalışanının işine son vereceği haberini duyuran şirketten bu hafta da kar oranının düştüğü haberi geldi.

Şirket tarafından açıklanan bilançoya göre, Microsoft’un net karı geçen yılın ekim-aralık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine  göre yüzde 12 düşüş gösterdi.

Teknoloji devi Microsoft ta neler oluyor? Net kârı 7 yıldır ilk kez düşüşte!

Mali takvimine göre ekim-aralık dönemini ikinci çeyrek olarak kabul eden Microsoft, bilançosuyla ilgili bilgileri açıkladı. Verilere göre, şirketin geliri 2022 yılının ekim-aralık döneminde, bir önceki yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 2 artarak 52,7 milyar dolara yükseldi. Microsoft, 2021'in temmuz-eylül döneminde 51,7 milyar dolarlık gelir elde etmişti.

YILLARDAN BERİ İLK KEZ KÂRI DÜŞTÜ

Şirketten yapılan açıklamada, şirketin bilanço rakamları değerlendirildi. Bu kapsamda Haziran 2016'nın ikinci çeyreğinden bu yana Microsoft ilk kez en düşük gelir artışını kaydetti.


Geri Dön