19 / 04 / 2024

Teknopark İstanbul’un ikinci etabı 2020'nin sonunda açılıyor!

Teknopark İstanbul’un ikinci etabı 2020'nin sonunda açılıyor!

Türk savunma sanayisinin inovasyon merkezi Teknopark İstanbul’un yapımı tamamlanan 2. etap binalarının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından 2020'nin sonunda gerçekleşecek.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk savunma sanayisinin inovasyon merkezi Teknopark İstanbul’un yapımı tamamlanan 2. etap binalarının açılışını yapacak.

Teknopark İstanbul’da hayata geçirilecek açılışta Yeditepe Üniversitesi Ar-Ge Merkezi ile BASH İnovasyon Merkezi’nin de açılışında bulunacak Cumhurbaşkanı Erdoğan Teknopark içinde derin teknoloji tabanlı iş fikirleri üzerinde Ar-Ge faaliyetleri gerçekleştiren girişimci gruplarıyla da buluşacak.

Teknopark İstanbul, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın hemen yanında, yerli ve yabancı girişimcilerin Türkiye’nin teknoloji geliştirme kapasitesine katkı sağlaması için Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) ana ortaklığında teknoloji geliştirme bölgesi kuruldu. Teknopark İstanbul’un amacı Ar-Ge faaliyetlerinin ve teknolojik üretimin desteklendiği, bu kapsamda girişimciliğin ve yerli milli üretimin ve istihdamın tetiklendiği bir ekosistem yaratılacak. Teknopark İstanbul’da başta savunma sanayi olmak üzere havacılık/uzay, denizcilik, ileri elektronik, enerji, sağlık bilimleri ve endüstriyel yazılım alanlarında yüksek teknoloji içerikli Ar-Ge çalışmalarında bulunan Aselsan, TAI, TEI, Roketsan, STM, ASFAT, BMC Power, Vestel Savunma, Yaltes, C-Tech, Altınay Havacılık, Pavotek, Femsan, Armelsan, Kale Havacılık, Figes, Boeing gibi şirketlerin de aralarında bulunduğu yerli ve yabancı şirketler yer alıyor. Teknopark İstanbul, Altay Tankı, Akıncı TİHA, Anka İHA, Atak Helikopteri ve özellikle denizcilik sektöründe Milgem Korvet, Anadolu Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi gibi savunma sanayinin önde gelen Ar-Ge projelerine verdiği büyük desteklerle dikkatleri üzerine çekiyor.

EKONOMİYE 10 MİLYAR DOLARLIK KATKI SUNULMASI HEDEFLENİYOR

2020 Yılı Ocak sonu itibariyle 312 firma ve 5392 Ar- Ge mühendisine ev sahipliğinde bulunan Teknopark İstanbul’da 1763 savunma sanayi odaklı milli proje üretilecek. Teknopark İstanbul projesinde mevcut durumda bulunan 1. ve 2. etap yapılar ile arazi tahsisi yapılıp kendi binalarını yapan firmaların alanlarıyla beraber toplam 210 bin metrekare kapalı alana sahip. Açılışının gerçekleşeceği 2. etap binalarda 2020'nin kadar 4 bin ek istihdam sağlayacak. 2030'a kadar sağlanacak istihdam ve düzenlenecek ihracatla ekonomiye 10 milyar dolarlık katkı sunulacak.


 


Geri Dön