25 / 04 / 2024

Teknosa Mersin Anamur'da bugün 300'üncü mağazasını açacak!

Teknosa Mersin Anamur'da bugün 300'üncü mağazasını açacak!

Mersin Anamur'da bugün 300'üncü mağazasını açacak olan TeknoSA, bir ay içinde 81 ile yayılmayı hedefliyor. Genel Müdür Oyman, "Teknolojiyi Türkiye'nin dört bir yanına götürüyoruz" dedi...



Mersin Anamur'da bugün 300'üncü mağazasını açacak olan TeknoSA, bir ay içinde 81 ile yayılmayı hedefliyor. Genel Müdür Oyman, "Teknolojiyi Türkiye'nin dört bir yanına götürüyoruz" dedi


300'üncü mağazasını bugün Mersin Anamur'da açacak olan TeknoSA, bir ay içinde Hakkari, Bingöl, Şırnak ve Ardahan'a da girerek kapsama alanını 81 ile çıkaracak. Teknosa Genel Müdürü Necil Oyman, "15 Mayıs'a kadar daha önce giremediğimiz 4 ile mağaza açacağız. Yılsonuna kadar mağazalarımızı 320'ye çıkaracağız" dedi. Türkiye'de teknoloji perakendeciliğinin temellerini attıklarını söyleyen Oyman, 14 yıl boyunca sektörde liderliği hiç bırakmadıklarını belirterek, "TeknoSA'nın teknolojiyi, Edirne'den Kars'a Sinop'tan Anamur'a Türkiye'nin dört bir yanına götürdü" diye konuştu. Geçen yılı 3 milyar TL'lik ciroyla kapattıklarını anlatan Oyman, bu yıl yüzde 30 oranında büyüme hedeflediklerini açıkladı. Yatırımlara büyük bir hızla devem ettiklerini de söyleyen Oyman, "Bu yıl 60 milyon TL'lik yatırım hedefliyoruz. 4 bin kişilik de istihdama ulaştık" dedi. 


2023'TE İLK 3'TE OLACAĞIZ 

Türkiye'deki elektronik perakendeciliğinin her yıl yüzde 20 civarında büyüdüğünü ve pazarın oldukça dinamik olduğuna dikkat çeken Oyman, 2023'te büyümesi daha sınırlı olan Avrupa'nın ilk 3 perakendecisi arasında olmayı hedeflediklerini açıkladı. 


TELEVİZYON CEP AÇIĞINI KAPATTI

Cep telefonuna getirilen kredi kartı taksidi yasağına ilişkin konuşan Oyman, ocakta talebin öne çekilmesi nedeniyle şubat ve martın durgun geçtiğini söyledi. Ancak uzun vadeli planlandığında ürün gruplarını dengeli dağıtan şirketlerin bundan avantaj sağlayacağını belirten Necil Oyman, son aylarda yeni teknolojiler sayesinde televizyon satışlarının cep telefonunu solladığını açıkladı.


ONLİNE SATIŞ ARTIYOR

Online satışın her geçen yıl arttığını söyleyen Oyman, teknosa. com'un cirosunun toplam cirodaki payının yüzde 5'e yükseldiğini açıkladı. Doğu ve Güneydoğu'dan gelen siparişlerin o bölgeye yakın mağazalardan karşılandığını belirten Oyman, "TeknoSA mobil uygulamalarla da yakaladığımız ivmeyi sürdüreceğiz" dedi.


Sabah Gazetesi 


Geri Dön