26 / 04 / 2024

Teknoyap, MTSOB'deki yeni fabrika yatırımını tamamladı!

Teknoyap, MTSOB'deki yeni fabrika yatırımını tamamladı!

Yurtiçi ve dışında endüstriyel tesislerin projelendirilmesi, imalat ve montajı, teknik bakım ve onarımı üzerine faaliyet gösteren Teknoyap, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesindeki (MTOSB) yeni fabrika yatırımını tamamladı



Firma yeni fabrikasında ilk işini Çalık Enerji adına gerçekleştirdi. Fabrikalarının 5 bin 800 metrekaresi kapalı toplam 20 bin metrekarelik alan üzerine kurulduğunu kaydeden Teknoyap Genel Müdür Yardımcısı Eda Dövenci, ilk olarak Çalık Enerji Grubunun Irak Hükümetine Kerbala Bölgesinde yapmakta olduğu El-Khairat Santralinin imalat dahil 210 bin metreküplük tank işlerini üstlendiklerini ifade etti.

Bu yatırım bittiğinde bin 250 megavatlık Irakın en büyük elektrik santrallerinden biri olacağını anlatan Dövenci, Böyle bir yatırımın içinde yer almak firmamızın Iraktaki varlığı açısından için çok önemli bir dönüm noktası. Bu sözleşme kapsamında ilk imalatı MTOSBdeki fabrikamızda tamamladık ve sevkiyatı yaptık. Ekiplerimiz Irakta çalışmaya devam ediyor. Ayrıca Süleymaniye ve Erbilde almış olduğumuz iki petrol depolama tesisinin imalat ve montaj işleri devam ediyor. O bölgede iş potansiyeli oldukça yüksek ve biz de 2008den bu yana gelen tecrübemizi en iyi şekilde değerlendiriyoruz diye konuştu.

Dövenci, gelecek yıl Irakta bir temsilcilik kurmayı planladıklarını ve bu sayede iş hacimleri içindeki yüzde 40lık yurtdışı payını da yüzde 70e taşımayı hedeflediklerini dile getirdi.

Çalışmalarını Türkiye geneli ve yurtdışında sürdürdüklerini kaydeden Eda Dövenci, yurtiçinde özel sektör ve kamuya yönelik olmak üzere çalışmalarının iki ayrı kulvarda devam ettiğini anlattı. Kamuya yönelik olarak EUAŞa bağlı termik santrallerin teknik bakım ve onarım işlerini yürüttüklerini açıklayan Dövenci, şöyle konuştu: Afşin Elbistan, Orhaneli, Diyarkakır ve Çanakkalede kamuya sekiz ayrı sözleşmede 680 personel ile hizmet veriyoruz. Diyarbakır Kralkızı ve Dicle Hidroelektrik Santrallerinin işletmeciliğinin ardından geçen günlerde uhdemizde kalan Mersin-Tarsus bölgesinde yer alan Berdan Hidroelektrik Santralinin 3+3 yıllık işletmeciliği işi ile de bu alandaki faaliyetlerimize yenisini eklemiş olduk. Tabii bu santralin şirketimizin kurulu olduğu bölge için enerji üretiyor olması bizim için ayrı bir memnuniyet vesilesi oldu. 

Yeni fabrikamız ve makine yatırımlarımız imalat gücümüzü artırdı

Toplamda 980 personel ile çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Eda Dövenci, oldukça iyi bir sezon geçirdiklerini ve yeni yatırımlarıyla birlikte yıl sonunda cirolarını üçe katlama hedefinde olduklarını anlattı. Fabrika yatırımıyla birlikte yeni makine yatırımları yaptıklarına da değinen Dövenci, şu bilgileri verdi: Yeni fabrikamız ve makine yatırımlarımız imalat konusundaki gücümüzü artırdı. Üretim kapasitemizi ikiye katlamasının yanı sıra daha kaliteli ve seri üretime başladık. Ayrıca daha önce kumlama ve boyama işlerini fason olarak dışarıya yaptırırken artık kendi bünyemizde yapar olduk. Bu da maliyetlerimizin aşağıya çekilmesiyle birlikte rekabet gücümüzü artırdı. Bu yatırımımız ile birlikte artık biz de dışarıya fason olarak kumlama ve boyama hizmeti verebileceğiz.

Üç yıldır Irakta faaliyette

Son üç yıldır Irakta faaliyet gösterdiklerini ve Kuzey Iraktaki yeniden yapılanma sürecinde pazarın daha da hareketlendiğini kaydeden Eda Dövenci, gelişen bu pastadan daha fazla pay alabilme hedefinde olduklarını anlattı. Iraktaki taleplerde ciddi artışlar yaşandığını vurgulayan Dövenci, aynı zamanda Rusya ve Türk cumhuriyetlerinde de artan yatırımlar paralelinde yoğun teklifler vermeye başladıklarını söyledi. Türkmenistanda gerçekleşecek olan bir gübre fabrikası yatırımına ait bir kısım imalat ve montaj çalışmaları için Rönesans firması ile sözleşme imzaladıklarını kaydeden Dövenci, bu imza ile Türkmenistan pazarına da adım attıklarını, önümüzdeki yıl bu pazardaki güçlerini artırma hedefinde olduklarını ifade etti.
Dünya


Geri Dön