23 / 04 / 2024

ASTOR'dan 150 milyon TL'lik fabrika yatırımı!

ASTOR'dan 150 milyon TL'lik fabrika yatırımı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı ‘istihdam seferberliği’ne ASTOR'dan büyük destek geldi. Firma, çağrıya 150 milyon liralık yeni fabrika yatırımıyla cevap verdi.



150 milyon liralık yeni fabrika yatırımı ile başta çevre ülkeler olmak üzere Dünya’nın 58 ülkesine yaptığı ihracatı arttırmayı hedefleyen Astor, yurt içinde de TEİAŞ’ın ve TEİAŞ ile iş birliği içinde olduğu özel firmaların da ihtiyacını yerli üretimle karşılayacak. Fabrikanın 2017 yılında üretime başlaması bekleniyor.


Astor AŞ Genel Müdürü Enver Geçgel, yeni yatırımları ile ilgili yaptığı açıklamada; “Biz Astor olarak başarımızı Ar-Ge çalışmaları ile kendimizi sürekli geliştirmemize, üretim kapasitesini arttırmamıza ve sadece yurt içinde değil yurtdışında da konumlandırmamıza borçluyuz. Bu nedenle şirket kültürümüze uygun şekilde büyüme ve gelişmeye ara vermeden devam ediyoruz” dedi. 


HEDEF : “700 KİŞİYE İSTİHDAM”


Ankara’da kurulu mevcut fabrikalarının 2012 yılında hizmete girmesine rağmen 4 yıl gibi kısa bir süre içerisinde ikinci fabrika ihtiyacı doğmasının Astor’un büyüme hızını gösterdiğini belirten Enver Geçgel; “Astor şu anda yeni personel alımı ile 480 kişilik çok büyük bir aile oldu. Aylık 2000 adet dağıtım transformatörü üretim kapasitesi ile Türkiye’de 1, dünyada ise ilk 5 üretici arasında yerini alan Astor, yeni fabrikanın devreye girmesi ile Türkiye’de satış pazarını arttırmak, dünyada ise daha üst sıralara taşınmak hedefine hızla ilerliyor. Bizim bu artış ile hedefimiz ülkemizin ithalat oranını azaltmaya yönelik hamlesine katkı sunmak ve ihracatını arttırarak ülkeye döviz girişi sağlamak. Bunların yanı sıra kademeli olarak yeni fabrikamızda 700 kişiye istihdam sağlayarak, istihdam seferberliğinde üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bu sayede çalışanlarımız ve aileleri, oluşacak tedarikçi firmalarımızda istihdam edilecek yeni çalışan ve aileleri ile bölgemizin ve ülkemizin sosyoekonomik hayatına olumlu yönde katkı sağlayacağız” açıklamalarında bulundu.


Geri Dön