19 / 04 / 2024

Bursa'da 720 milyon TL’lik 21 yatırım hizmete açılacak!

Bursa'da 720 milyon TL’lik 21 yatırım hizmete açılacak!

Başbakan olduktan sonra ilk kez Bursa’yı ziyaret eden Ahmet Davutoğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 8 eserin de aralarında bulunduğu toplam 720 milyon TL’lik 21 yatırımı hizmete açacak.



Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı Osmangazi ve Yıldırım Belediyeleri tarafından yaptırılan 21 ayrı eser, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 7 Kasım Cuma günü yapacağı Bursa ziyareti kapsamında hizmete açılacak. Başbakan seçildikten sonra ilk kez Bursa’ya gelecek olan Ahmet Davutoğlu, Bursa programı kapsamında Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapılacak toplu açılış töreninin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve kentin göç tarihi anlatan Göç Müzesi’ni gezecek, ardından 17 Büyükşehir Belediye Başkanı ile istişare toplantısı yapacak.


720 milyonluk 21 yatırım

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Göç Tarihi Müzesi, Tarihi Darphane binası, Çukur Mescit, Çınarönü ve Ulus Hizmet binaları, Yusuf Köstem, Lütfi Banuşoğlu ve Ahmet Uyar İlköğretim okulları spor salonları da Başbakan Davutoğlu tarafından hizmete açılmış olacak. Törende; ayrıca 720 milyon TL’ye mal olan Bursa Çevre Yolu Samanlı Otoyol Bağlantısı, Bursa- İnegöl-Bozüyük Mezit Vadisi Geçişi, İnegöl Devlet Hastanesi, Bademli Köprülü Kavşağı, Bademli Güzelyalı Kavşağı, Bursa Yenişehir Yolu, Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Kurşunlu Domaniç Köprülü Kavşakları, Akçağlayan İmam Hatip Lisesi, Hatice- Gani Erverdi Ortaokulu, Meliha – Cemal Bağcı Ortaokulu, Semiha – Mustafa Özer Ortaokulu ve Altınova Spor Tesisi de Bursalıların hizmetine sunulacak.


Hedefimiz büyük medeniyet

Ulaşımdan eğitime, spordan çevreye kadar her alanda önemli yatırımlarla Bursa’yı geleceğe taşımaya kararlı olduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bu doğrultuda hayata geçirilen 720 milyon TL’lik yatırımın bizzat Başbakanım tarafından hizmete açılacak olması da bizlere ayrıca gurur veriyor. Merkezi hükümet ve yerel yönetimlerin uyum ve koordinasyon içinde hayata geçirdiği yatırımlar Bursalılara hayırlı olsun” dedi.

BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI



Geri Dön