24 / 04 / 2024

TEM otoyolunda dönüş yoğunluğu başladı!

TEM otoyolunda dönüş yoğunluğu başladı!

İstanbul ile Anadolu arasında köprü konumundaki TEM'in Kocaeli kesiminde trafik kilitlenme noktasına geldi. Ağır ağır ilerleyen trafik, ortalama 20 kilometre hızla akıyor. Otoyolun İzmit Bekirdere Rampası'nda arabalar uzun kuyruklar oluşurdu.




Kurban Bayramı'nı İstanbul dışında geçirenlerin dönüşe geçmesiyle birlikte TEM otoyolu Kocaeli kesiminde trafik yoğunluğu başladı.


DÖRT GÜNDE 34 KİŞİ KAZALARDA CAN VERDİ


İstanbul ile Anadolu arasında köprü konumundaki TEM'in Kocaeli kesiminde trafik kilitlenme noktasına geldi. Ağır ağır ilerleyen trafik, ortalama 20 kilometre hızla akıyor. Otoyolun İzmit Bekirdere Rampası'nda arabalar uzun kuyruklar oluşurdu. Yolun rampa olması, zaman zaman üç şeritten iki şeride düşmesi ve belirli bir kesime kadar tüneller bulunması, bu kesimde trafiğin yavaşlamasına sebep oluyor.


İstanbul'dan  Ankara  istikametine ise akıcı bir trafiğin olduğu gözlendi. Trafik ekipleri, otoyolun belirli kesimlerinde tedbir aldı. Trafik akışının, gecenin ilerleyen saatlerinde ve yarın daha da artması bekleniyor.

Karayolları ve trafik ekipleri, ulaşımda aksaklık yaşanmaması için denetimlerini sürdürüyor.


İSTANBUL'DA KÖPRÜLERE DİKKAT


İstanbul içindeki yollarda ise köprü girişlerinde yoğunluk gözleniyor. Özellikle FSM Asya-Avrupa yönünde uzun araç kuyrukları oluştu.


ÇANAKKALE’DE DÖNÜŞ YOĞUNLUĞU


Çanakkale güzergahını kullanarak dönüşe geçen tatilciler, feribot iskelesinde yoğunluk oluşturdu. Erken başlayan bayram dönüşü yolculuğu Çanakkale’de Demircioğlu Caddesi’ne uzanan araç kuyruğuna neden oldu.

Kurban Bayramı öncesinde tatilini geçirecekleri kentlere gidenlerin dönüş yolculuğu başladı. Bayramın henüz üçüncü günü olmasına rağmen bazı tatilciler, son gün yaşanması olası dönüş çilesine yakalanmamak için erken davranıp yola çıktı. Ege ve Akdeniz bölgesindeki illere giden tatilcilerin dönüş güzergahlarından Çanakkale’deki feribot iskelesinde bugün öğle saatlerinde yoğunluk oluşmaya başladı.


Feribot iskelesindeki depolama alanı dolunca feribot sırası bekleyen araçların oluşturduğu kuyruk Demircioğlu Caddesi’ne uzandı. Trafik polisleri hem feribot iskelesinde, hem de Demircioğlu Caddesi’nde görev alarak, feribota binecek araçların yönlendirmesini yaptı. Feribot kuyruğu nedeniyle yoğunluk yaşanan İskele Kavşağı şehir içi araç trafiğine kapatıldı. Oluşan kuyruk nedeniyle Demircioğlu Caddesi’nde trafik kilitlenince, halk otobüsleri de dahil olmak üzere araçlar farklı güzergahlara yönlendirildi.


FERİBOTLAR ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR


Boğaz ve Adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firması ise, bayram dönüşü nedeniyle oluşacak yoğunluğa karşı çok sayıda feribotu sefere hazır bekleterek önlem aldı. Çanakkale-Eceabat hattında iki, Çanakkale-Kilitbahir hattında dört ve Lapseki-Gelibolu hattında beş feribotun çalıştığı, yoğunluk durumuna göre tarifeli veya saatsiz olarak sefer yaptığı öğrenildi.



HaberTürk


Geri Dön