27 / 04 / 2024

Temmuz 2022 emekli ve memur maaşları belli oldu! Aile yardımı ödeneği dahil işte hesaplara yatacak para

Temmuz 2022 emekli ve memur maaşları belli oldu! Aile yardımı ödeneği dahil işte hesaplara yatacak para

Hükümetin enflasyon oranları açıklandıktan sonra memurlar ve memur emekli maaşlarında yaptığı zamların oranı belli oldu. Maaşlar 8 Temmuz'da hesaplara yatırılacak. Aile Aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı ve en düşük memur emekli aylığı kaç lira oldu? İşte detaylar...



Milyonlarca memur ve emekli memurların beklediği haber nihayet açıklandı. Temmuz 2022 en düşük ve en yüksek memur maaşları açıklandı. Maaşlara enflasyon farkı yansıtılmış aile yardım ödeneği dahil yansıyacak artışlar kalem kalem hesaplandı. 

2022 yılının ilk 6 aylık döneminde hesaplanan enflasyon oranından kaynaklı memur ve emekli memur maaşlarına ilave yüzde zam farkı 34,69 oldu. Söz konusu artışla birlikte kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde temmuz ayından itibaren yüzde 41,69 artış yansıdı. Böylelikle 8 Temmuz'da yatacak maaşlar aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 9 bin 105 lira, en düşük memur emekli aylığı 6 bin 78 lira olarak açıklandı.

Kamu görevlileri ve emeklilere yapılan zamlar Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hesaplandı ve kamuoyuna deklare edildi.

Açıklanan verilere göre, 2022 yılında kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarında yapılan artışlar, Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşmesi yapıldı

Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere kamu personeli ile memur emeklilerinin tamamının aylık ve ücretlerinde yüzde 7 artış planlanıyordu 2022 yılının ilk 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 42,35 oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön