26 / 04 / 2024

2022 emekli ve memur maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar!

2022 emekli ve memur maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar!

Milyonlarca memur ve emeklilerin merak ettiği Ocak zammı gündemden düşmüyor. Ocak ayında maaşlarına zam gelecek olan memurlar ve emekliler rahat bir nefes alacak. Peki emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam gelecek?



Milyonlarca memur ve emeklilerin merak ettiği Ocak zammı gündemden düşmüyor. TÜİK verilerine göre Temmuz ile Ekim enflasyonu yüzde 6.72 oldu. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; diğer taraftan geriye 2 aylık verinin kaldığı belirtildi. Kasım ve Aralık aylarında duyurulacak olan enflasyon oranlarına göre maaşların da zamları belirlenecek. 

Milyonlarca vatandaş, "Memur ve emekli zammı ne kadar, memur ve emekli maaşları kaç TL olacak, memur ve emekli maaşları ne zaman belli olacak?" sorularna yanıt arıyor. Bu kapsamda SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarına ne kadar zam geleceği merak konusu oldu. Peki, 2022 yılının en düşük ve en yüksek memur ve emekli maaşı kaç TL olacak? İşte bütün ayrıntılar...

2022 emekli ve memur maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar!

YÜZDE 9.17 TAHMİNİ

TÜİK verilerine göre Temmuz ve Ekim aylarının enflasyonu yüzde 6.72 oldu. Geriye ise 2 aylık verinin belirlenmesi kalmış durumda. Kasım ve Aralık aylarında belli olacak olan enflasyon oranları, emekli maaşlarının zam oranlarını da belirleyecek. 

2022 emekli ve memur maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar!

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI ALACAK

Memur ve memur emeklilerine Ocak ayında yüzde 5 oranında toplu sözleşme zammı yapılacak.

4 AYLIK VERİ AÇIKLANDI

Ekim ayı enflasyon oranıyla beraber Haziran ayından bu yana 4 ayık veri de belirlendi. Buna göre 4 aylık enflasyon oranı yüzde 6.72 şeklinde oldu. 

2022 emekli ve memur maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar!

KASIM VE ARALIK VERİSİ İLE BİRLİKTE OCAK 2022 EMEKLİ ZAMMI KESİNLEŞECEK

Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 4 aylık zamları yüzde 6.72 olarak belirlenirken, bu orana Kasım ve Aralık aylarına ait enflasyon oranlarının da eklenmesiyle zamlar kesinleşecek. 

ENFLASYON ARTARSA OCAK 2022 EMEKLİ ZAMMI DA YÜKSELECEK

Her iki ay sıfır olsa da 4 aylık 6.72 zam kesin görülüyor. Merkez Bankası'nın yılsonu yüzde 18.4'lük tahminine göre gerçekleştirilen hesaplamalarda ise 6 aylık enflasyon verisinin 9.17 oranında olacaağı öngörülüyor. Fakat enflasyon bu tahmini geçerse zam oranı da artacak.

2022 emekli ve memur maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar!

MEMURA FARK KESİNLEŞTİ

Duyurulan 4 aylık yüzde 6.72'lik enflasyon oranına göre memurların ve memur emeklilerinin enflasyon farkı almaları da kesinleşti.

Memur ve Memur emeklileri Ağustos ayında gerçekleştirilen toplu sözleşme gereğince Ocak'ta yüzde 5 zam alacak. Buna enflasyon farkı da ilave edilecek. 

2022 emekli ve memur maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar!

MEMUR ZAMMI İÇİN ŞİMDİLİK YÜZDE 3.72 KESİNLEŞTİ

4 aylık enflasyon kapsamında, memur ve memur emeklilerindeki yüzde 3.72 oranında fark kesinleşti. Buna Kasım ve Aralık aylarının verileri de ilave edilecek.

Memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı Temmuz ayındaki yüzde 3'lük zammın üzerindeki orana göre belirleniyor. 

Merkez Bankası tarafından açıklanan öngörüye göre; 6 aylık enflasyon yüzde 9.17 olursa bu defa fark 6.17 olarak gerçekleşecek. Bu durumda memur ve memur emeklilerinin Ocak ayı zammı yüzde 11.17'ye ulaşacak.

2022 emekli ve memur maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar!

SEYYANEN ZAM BEKLENTİSİ: OCAK AYINA KADAR TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

Diğer taraftan Ankara'daki kulislere göre emekliler için ekstra zam uygulanması konusu da gündemde.

Buna göre en düşük emekli maaşının 2 bin TL'ye yükseltilmesiyle çok sayıda emekliye enflasyon zammına ek olarak seyyanen artış yapılması konuşuluyor. Bu çalışmaların Ocak'a kadar bitirilmesi öngörülüyor.

2022 emekli ve memur maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar!

OCAK 2022 EMEKLİ ZAMMI İLE EMEKLİ MAAŞLARI KAÇ LİRA OLACAK?

4 aylık enflasyon verisine göre en düşük emekli maaşları ise şu şekilde oldu:  

Memur emeklisinin en düşük maaşı 4 aylık zamma göre 3 bin 561,55 TL olurken 2000 öncesi emekli olan SSK'lılarda taban maaş 2 bin 800 TL'ye, Bağ-Kur esnaf maaşı ise 2 bin 508 TL'ye ulaşmış oldu.

Emekli ve memurlar dikkat! Ocak zammı netleşiyor!

3600 ek göstergede kritik açıklama! Hepsi bir anda artacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön