19 / 04 / 2024

Emekli ve memurlar dikkat! Ocak zammı netleşiyor!

Emekli ve memurlar dikkat! Ocak zammı netleşiyor!

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği 2022 Ocak zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor.



Vatandaşlar tarafından, "Memur ve emekli maaşı ne kadar olacak?" sorusu yavaş yavaş cevap bulmaya başladı. İlk dört veri, yılın ikinci yarısına ilişkin enflasyon verilerine göre belirlenecek olan Ocak 2022 zammı öncesinde açıklandı.

A Haber'de yer alan habere göre;  SSK, Bağ-Kur emeklileri ve memur maaşlarındaki artış hızına ilişkin ipuçları ortaya çıkmaya başladı. Peki emekli maaşı ve memur zammı ne kadar olacak? İşte 2022 Ocak aylığı ve memur maaşı hesaplaması...

Emekli ve memurlar dikkat! Ocak zammı netleşiyor!
OCAK ZAMMI BELİRGİNLEŞMEYE BAŞLADI

Ekim ayı enflasyon oranı bugün açıklandı ve yılın ikinci dört aylık enflasyon verileri açıklandı. 4 aylık enflasyon oranı yüzde 6,72 oldu. Son 2 veri yeni maaşları belirleyecek.

Emekli ve memurlar dikkat! Ocak zammı netleşiyor!

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİ OCAK'TA FARK ALACAK

Yılın ikinci yarısına ilişkin enflasyon verileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin kesin zam oranları belirlenecek. Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme kapsamında Ocak ayında yüzde 5 zam alacak, enflasyon yüzde 3'ü geçerse fark alan memurlara müjde olacak. Dört aylık enflasyon yüzde 6,72 oldu. Buna göre memur ve memurların enflasyon farkı alacağı kesinleşmiş oldu.

Emekli ve memurlar dikkat! Ocak zammı netleşiyor!


MEMUR MAAŞI 2022 OCAK ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca memur ve emekli memurun maaşlarındaki Ocak 2022 zammının yüzde 3,72'lik farkı belli oldu. Buna Kasım ve Aralık verileri de eklendikten sonra kesin rakamlar açıklanacak. Bu verilere göre en düşük memur emekli maaşı 3 bin 561 TL olacak.

Emekli ve memurlar dikkat! Ocak zammı netleşiyor!

EMEKLİ MAAŞI 2022 OCAK ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Dört aylık enflasyon verilerine göre SSK'lıların en düşük maaşı 2800 lira, Bağ-Kur esnafının maaşı ise 2.508 lira olarak hesaplandı. Kasım ve Aralık verileriyle birlikte kesin rakamlar açıklanacak.

2022 emekli maaşı ne kadar olacak?

2022 emekli ve memur zammı ne kadar olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön