25 / 04 / 2024

Terminal Yapı'dan İstanbul'a 240 milyon dolarlık 3 proje!

Terminal Yapı'dan İstanbul'a 240 milyon dolarlık 3 proje!

Daha önce  havalimanı, liman ve taahhüt işleri yapan Terminal Yapı, rotasını gayrimenkule çevirdi. Konut pazarında hedef büyüten firma İstanbul'da değeri 240 milyon dolar olan 3 proje hayata geçiriyor.



Terminal Yapı konut pazarında hedef büyüttü. Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre; Terminal Yapı hem markalı konut üretmek hem de kentsel dönüşüm projeleri geliştirmek için düğmeye bastı.


65 yıllık Terminal Yapı firması bugüne kadar havalimanı, liman ve taahhüt işlerine odaklanmıştı. Rotasını gayrimenkule çeviren firma, gayrimenkul geliştirici rolüyle yeni yatırımlara başlıyor. 


Askeri ve sivil olmak üzere 40 havalimanına imza atan firma, 6 da liman inşaatı yaptı. Terminal Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Alp Delimollaoğlu yeni yatırımları hakkında bazı bilgiler verdi. Delimollaoğlu, konut yatırımda gaza bastıklarını söyledi. Delimollaoğlu, Basra Havalimanı’ndan, Diyarbakır Havalimanı’na, Elazığ’dan Kıbrıs Ercan Havalimanı’na kadar birçok proje geliştirdiklerini söyledi. Delimollaoğlu, "Hemen hemen elimizin değmediği havalimanı kalmadı. Şimdi gayrimenkul geliştiricisi rolü ile yeni konut projeleri gündemde” ifadelerini kullandı.


Terminal Yapı 2003'te Bodrum’da lüks butik bir proje, daha sonra 2008’de İstanbul Mimar Sinan’da 715 konut inşa etti.  Delimollaoğlu yeni yatırımlarını ise şöyle anlattı: "Ortadoğu Arazi Geliştirme şirketi kurduk ve İstanbul Sancaktepe’de ortaklarımızla Resim İstanbul projesini hayata geçirdik. 1400 konutun 1250’si sahibini buldu. Şimdi onun hemen karşısında 400 konut daha inşa edeceğiz. 100 bin metrekare inşaat yapacağız. Beykoz’da ise 10.5 dönüm arsamız var. Plan çalışmaları bitince o bölgede de 15 bin metrekare satılabilir alanımız olacak. Dragos’ta ise 230 dairelik Versus Dragos projesine başladık. 27 katlı 2 blok hayata geçireceğiz. Satış ofisini kurduk ve satışlar başladı. 3 projemizin değeri toplam 240 milyon dolar" dedi.Terminal Yapı'nın Marmaris ve İstanbul Kartal ve Beykoz’da arsa stoku var. 


Delimollaoğlu, firmanın kentsel dönüşüm sürecine de dahil olduğunu söyledi. Resim Yapı şirketini kurduklarını söyleyen Delimollaoğlu, Kadıköy Bağdat Caddesi’nde 4 proje hayata geçirdiklerini ifade etti. Bağdat Caddesi'nde işin ehli olmayan firmalar olduğunu beliten Delimollaoğlu, arsa sahiplerinin yüksek beklentileri ve mali gücü olmayan firmalar nedeni ile çok sayıda projenin yarım kaldığını söyledi.  Delimollaoğlu, 4 binanın dönüşümü için bünyelerinde 17 mühendis ve mimar çalıştırdıklarını söyledi. Delimollaoğlu, "Bu iş mühendislik ve mimarlık işi. Ama pazara son dönemde işi bilmeyen çok kişi dahil oldu. Excel tabloda hesap yapıp bu iş kârlı diyorlar ama görüyorlar ki iş öyle değil. Bağdat Caddesi’nde şimdi yarım kalan işler, fiyat kıran firmalar ve dolandırıcılar var. 1.5 milyonluk eve 800-900 bin dedikten sonra aynı evi 3-5 kişiye satıyorlar. Sonra yan derdine" açıklamasında bulundu. 

 

http://www.terminalyapi.com.tr/


Geri Dön