28 / 03 / 2024

Siv Yapı'dan Sivas'a 80 milyon dolarlık yatırım!

Siv Yapı'dan Sivas'a 80 milyon dolarlık yatırım!

Siv Yapı tarafından Sivas Çermik'te hayata geçirilen devremülk ve tatil köyü projesi bir yandan devam ederken, şirket 3 yılda 80 milyon dolarlık yatırım yapacağını açıkladı.




Sivas'ın gelişimine ve turizmine katkı sağlamak amacıyla yatırımlarını bu yönde geliştiren Siv Yapı, şehrin en büyük termal tesisi Bilici Termal'i hayata geçiriyor. 80 milyon dolarlık yatırımlarının ilki olan Bilici Termal ile Türkiye'nin ilk ve tek jeotermal ekolojik tesisini Sivas'a kazandınyor. 

Şehre yeni bir turizm konsepti kazandıran Siv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı M. Akif Bilici; "Anadolu'nun en hızlı gelişen şehirlerinden Sivas'a yatırımlarımızla değer katmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. 40 milyon TL yatırımla hayata geçirdiğimiz Bilici Termal projemizle şehre birçok ilki kazandıracağız. Bilici Termal ile Anadolu'da inşaat projelerinde bir sembol olacağız ve bu anlamda birçok ilki gerçekleştireceğiz. Bilici Termal projemizin yanı sıra 60 milyon dolarlık yatırımla inşa edeceğimiz ve şehrin en büyük kompleksi olacak 1.000 yataklı bir de otel projemiz bulunuyor. Önümüzdeki üç yıl içerisinde 80 milyon doların üzerinde bir yatırım yapacağız. Siv Yapı olarak Sivas'a katma değer kazandırmayı hedef edindik ve bu yönde çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi. Doğal kaplıca sularıyla dünyaca ünlü bir konuma gelen Sivas sıcak Çermik bölgesine, tüm şehre ilkleri taşıyacak Bilici Termal Devremülk ve Tatil Köyü kuruluyor. Siv Yapı'nın 40 milyon TL'lik yatırımla inşasına devam ettiği Bilici Termal Devremülk ve Tatil Köyü, 31 Mayıs'ta Sivas kent meydanında düzenlenen Kutsi konseri ve iclal Aydın şiir dirv letisiyle tanıtıldı. 


Hürses


Geri Dön