18 / 04 / 2024

Armada'dan Trabzon'a 50 milyon dolarlık yatırım!

Armada'dan Trabzon'a 50 milyon dolarlık yatırım!

Armada Grup tarafından Trabzon'a yapılacak olan 50 milyon dolarlık yatırım ile Körfez ülkelerindeki diğer yatırımcıların da bölgeye çekilmesi planlanıyor. Grup sağlık sektörüyle de ilgilendiğini açıkladı.



Armada Grup tarafından Trabzon'a yapılacak olan 50 milyon dolarlık yatırım ile Körfez ülkelerindeki diğer yatırımcıların da bölgeye çekilmesi planlanıyor. 


Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Armada Grup yetkilisi Dr. Mohammed Rahif Hakmi ve beraberindeki heyet ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkam Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım'ı makamında kabul etti. 


Armada firmasının büyük bir yatırımla Trabzon'a giriş yaptığım belirten Vali Öz, önceki ay ön sözleşmesi imzalanan fuar, kongre merkezi ve otel inşaatının nihai sözleşmesini yapılacağı bilgisini verdi. Yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırımla sürecin başladığım anlatan Vali Öz, "Bu Armada şirketi için Karadeniz'e ve Trabzon'a giriştir. Önümüzdeki süreçte üzerinde çalıştığımız daha büyük ve kalıcı projeyi netleştirerek kamuoyuyla paylaşacağız" şeklinde konuştu. 


Armada Grup yetkilisi Dr. Mohammed Rahif Hakmi de, Trabzon'un güçlü altyapısının Armada'mn yatırımlarının hızlanmasına vesile olacağını belirterek, "Araklı bölgesinde çok büyük makro proje yapmak ve sağlık turizmi konusunda Trabzon'abir şeyler gerçekleştirmek istiyoruz. Trabzon'a Dubai'den ve İngiltere'den uçakla hasta getirmek amacındayız" dedi. 


Trabzon'a at biniciliği konusunda da yatırım yapmak istediklerini, Dubai'de yetiştirümesi zor olan atları, burada yetiştirmeyi planladıklarım anlatan Dr. Mohammed Rahif Hakmi, "Böylece bir atyetiştirme ve at biniciliği kültürü oluşturmak istiyoruz. Bu yatırımımız dünya çapında bir yatırım olacak. Büyük inşaat şirketleriyle çalışıp marka oluşturmak istiyoruz. Trabzon'a yapacağımız yatırımlar tüm dünyanın konuşacağı bir yatırım olacak. Sadece Körfez ülkelerinden ve Avrupa'dan değil tüm dünyadan Trabzon'a turist gelecek. Bizlere bu konuda destek veren başta sizler olmak üzere DOKA'ya ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür ediyorum" diye konuştu. 



Dünya




Geri Dön