19 / 04 / 2024

Terminal Yapı kentsel dönüşüm

Terminal Yapı kentsel dönüşüm

Daha önce  havalimanı, liman ve taahhüt işleri yapan Terminal Yapı, rotasını gayrimenkule çevirdi. Konut pazarında hedef büyüten firma İstanbul'da değeri 240 milyon dolar olan 3 proje hayata geçiriyor.

İstanbul'da riskli yapılar adresleniyor!

İstanbul'da olası bir depremde hasar görecek binlerce yapı kentsel dönüşüm için bekliyor. İBB bu yıl 39 ilçedeki tüm binalarda tespit çalışmalarını tamamlamayı planlarken, dönüşümü engelleyen sorunlar için de harekete geçti.

Çukurova Havalimanı'nın ihalesi iptal edildi!

Çukurova Havalimanı üstyapı tesislerinin ihalesini Günbeton İnşaat-Terminal Yapı ortak girişi, 100 milyon Euro kira bedeli ile kazandı. Toplam yatırım tutarının 250 milyon Euro olması hesaplanan inşaat ortaya çıkan güvensizlik nedeniyle DHMİ Yönetim kurulunca ihale iptal edildi.

Rize’de riskli yapılarda kentsel dönüşüm başlıyor!

Rize şehir merkezinde bulunan riskli yapılarda kentsel dönüşüm başlıyor. Bölgedeki 4 bin 174 bağımsız yapı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılacak.

Ekşioğlu Çağdaş Yapı Kentsel Dönüşüm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekşioğlu Çağdaş Yapı Kentsel Dönüşüm Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Haydar Ekşioğlu tarafından kuruldu. 

Samsun'da yatay şehirleşme hedefi!

Şehir planları, ulaşım, alt yapı, kentsel dönüşümle ilgili konuların önemini anlatan AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, ''Ortaya koyacağımız projelerle fark yaratacağız'' diye konuştu.

Terminal Yapı'dan Alaçatı'ya havacılık okulu!

Alaçatı'da hayata geçirilecek olan havalimanı ihalesini kazanan Terminal Yapı, bölgede havacılık okulu açacak.

Alaçatı Havalimanı ihalesini Terminal Yapı kazandı!

2020'de açılması planlanan Çeşme Alaçatı Havalimanı projesininin ihalesini Terminal Yapı AŞ'nin kazandı.

Antalya'da 8 milyon yapı kentsel dönüşüm bekliyor!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Antalya'daki kentsel dönüüm çalışmaları değerlendirdi. 

Aksaray Piri Mehmet Paşa Çarşısı'ndaki işyerleri satışa çıkıyor!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın en önemli projelerinden biri olan eski terminal alanı kentsel dönüşüm projesi, Aksaray Piri Mehmet Paşa Çarşısı'ndaki işyerleri satışa çıkıyor.

Roya Yapı'dan Çengelköy'e yeni proje!

Roya Yapı 2018 yılına hızlı girecek. Roya Yapı kentsel dönüşüm kapsamında 20 dönümlük arazide yeni proje inşa edecek. 

Terminal Yapı'dan İstanbul'a 240 milyon dolarlık 3 proje!

Daha önce  havalimanı, liman ve taahhüt işleri yapan Terminal Yapı, rotasını gayrimenkule çevirdi. Konut pazarında hedef büyüten firma İstanbul'da değeri 240 milyon dolar olan 3 proje hayata geçiriyor.

NB Yapı kentsel dönüşüm projelerine devam ediyor!

Türkiye’nin bir çok bölgesinde site tarzında lüks konut projeleri bayata geçiren Nb Yapı yüksek standartlarda kentsel dönüşüm projelerine hız verdi..

Aksaray Piri Mehmet Paşa Çarşısı'nda ticari alanlar satışa çıkıyor!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın en önemli projelerinden birisi olan eski terminal alanı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan Piri Mehmet Paşa Çarşısında sona gelindi.

Terminal Yapı kentsel dönüşüm Haberi

Terminal Yapı kentsel dönüşüm

Terminal Yapı konut pazarında hedef büyüttü. Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre; Terminal Yapı hem markalı konut üretmek hem de kentsel dönüşüm projeleri geliştirmek için düğmeye bastı.


65 yıllık Terminal Yapı firması bugüne kadar havalimanı, liman ve taahhüt işlerine odaklanmıştı. Rotasını gayrimenkule çeviren firma, gayrimenkul geliştirici rolüyle yeni yatırımlara başlıyor. 


Askeri ve sivil olmak üzere 40 havalimanına imza atan firma, 6 da liman inşaatı yaptı. Terminal Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Alp Delimollaoğlu yeni yatırımları hakkında bazı bilgiler verdi. Delimollaoğlu, konut yatırımda gaza bastıklarını söyledi. Delimollaoğlu, Basra Havalimanı’ndan, Diyarbakır Havalimanı’na, Elazığ’dan Kıbrıs Ercan Havalimanı’na kadar birçok proje geliştirdiklerini söyledi. Delimollaoğlu, "Hemen hemen elimizin değmediği havalimanı kalmadı. Şimdi gayrimenkul geliştiricisi rolü ile yeni konut projeleri gündemde” ifadelerini kullandı.


Terminal Yapı...