26 / 04 / 2024

Teşvikler konut sektörünü hareketlendirdi!

Teşvikler konut sektörünü hareketlendirdi!

Ülkelan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan, konut sektörüne dair açıklamalarda bulundu. Sektördeki gelişmelerin olumlu olduğunu söyleyen Ülkealan, “Yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye genelinde konut satışları 2018 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,7 oranında arttı. 119 bin 655 bin konutun satıldığı Mayıs ayında, İstanbul 20 bin 061 konut satışı ile zirveye yerleşti. İstanbul'u 11 bin 919 konut satışı ile  Ankara  takip etti.

Sektörde yaşanan gelişmelere sevindiklerini ifade eden Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan “İş yapmakta olduğumuz sektör, her zaman yaz aylarına doğru daralır. Ancak istatistiklere baktığımızda konut sektörüne yapılan teşviklerin piyasada bir hareketlilik yaşattığını görüyoruz. Sektörümüzde bu tip iniş ve çıkışlar her zaman olmaktadır ve önemli olan firmaların bu tip etkilere ne kadar hazırlıklı olduğudur. 18 yılı aşkın bir süredir bu sektörde iş yapan bir firma olarak iş programımıza göre yatırımımıza devam etmekteyiz” şeklinde konuştu.

Yeşili bol proje

Ankara’nın İncek bölgesinde inşa edilen Sunset İncek projesinde 2+1, 3+1+1, 5+1+1 ve 6+1+1 daire seçenekleri bulunuyor. +1 konsepti ile satışa sunulan projede teslimlerin 2020 yılının son çeyreğinde yapılması planlanıyor. Sunset İncek'te dairelerin büyüklükleri 24 metrekare ile 48 metrekare arasında değişiyor. 

Proje ile ilgili konuşan Ülkealan “6.000 metrekarepeyzaj alanına sahip projenin üst peyzaj alanında araç trafiği yoktur. Bu sayede yeşil ile iç içe insanların güvenlikli şekilde site içerisinde dolaşması sağlanmış ve yeşili bol, her anının tadını çıkartacağınız, çocuklarınıza ait çocuk oyun alanları, yapay gölet, yürüyüş yolları ile ıhlamur ve kiraz ağaçlarının gölgesinde vakit geçirmekten mutluluk duyacağınız peyzaj alanları oluşturulmuştur” dedi.


Geri Dön