16 / 04 / 2024

Tevfik Göksu: Esenler 6 yılda çok değişti!

Tevfik Göksu: Esenler 6 yılda çok değişti!

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Esenler'de yatırım ve hizmetleri ile yapılması planlanan projeleri, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen büyük bir toplantıyla tanıttı.



Esenler Belediyesi'nin son 6 yılda kentsel dönüşümden kamu binalarına, kültür sanat faaliyetlerinden sağlık hizmetlerine, sosyal rojelerden spor tesislerine kadar hayatın 

her alanındaki yatırım ve projeler Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen büyük bir toplantıyla tanıtıldı. 


ZOR OLANA TALİP OLDUK 


TOPLANTIDA projeleri anlatmak için kürsüye gelen Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, 2009 yılında göreve başladıklarında zor olana talip olduklarını söyledi. "Okullardan başka kamu binası olmayan, spor, kültür, sağlık altyapısı olmayan 500 bin nüfuslu bir ilçede önümüzde iki seçenek vardı" diyen Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, "Zor olana talip olduk. Olmaz denilenleri Allah'ın yardımıyla yapmak için kolları sıvadık. Esenler, kamu binaları, kültür merkezleri, meydanı, yolları ile 6 yılda değişti" dedi. Başkan Göksu, "Şu anda eksik bir tane kamu binası yok. Kaymakamlık, hastane, itfaiye, askerlik şubesi, vergi dairemiz var. 

Menderes Bölge Parkı'nı yapmak için 5 yıl önce kamulaştırma içip 13,5 milyon lira ödedik. Parkı yapmak için 1,5 milyon lira ödedik. Bugüne kadar sadece park yapmak için 600 bina yıktık ve 348 milyon lira kamulaştırma bedeli ödedik" diye konuştu. Başkan Göksu, kentsel dönüşüm çalışmalarına da değindi. Göksu, "2009 yılında bitmiş inşaatın metrekaresi 800 lira idi. Bugün 5 bin liraya kadar çıktı. Bu Esenler'e kattığımız değerdir. Kentsel dönüşüm ile her bir vatandaşımızın cebine 100 bin lira koyduk. 6,7,8 hatta 11 katlı gecekonduları dönüştürüyoruz. 

1-2 katlı gecekonduları dönüştürmek kolay. Biz yapılamaz denileni yaptık" yorumunu yaptı. 


Esenler'i 2023 yılına hazırladıklarını ifade eden Başkan Göksu, "Tuna Vadisi Eğitim Projesi, Esenler'e bırakacağımız er büyük, en kalıcı ve en hayırlı eser olacaktır" dedi. 


AB Bakanı ve Başmüzakareci Volkan Bozkır da, Necip Fazıl Kısakürek'in 'Dev gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım' sözünü hatırlatarak, "6 yılda bu kadar hizmeti yapmak kolay değil. Bu çalışmanın göstergesidir. Çalışmanın yanı sıra Esenler'de heyecan, dostluk ve vefa var" yorumunu yaptı. 


Yeni Akit


Geri Dön