25 / 04 / 2024

Tevfik Göksu: Esenler Belediyesi projeleriyle markalaşacak!

Tevfik Göksu: Esenler Belediyesi projeleriyle markalaşacak!

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu yeni dönemde, "Huzur ve Umut Şehri" sloganıyla yürütülecek çalışmalar kapsamında ilçeyi marka şehir yapmayı hedefliyor. Esenler Spor Köyü'nü kuracaklarını söyledi...



Esenler Belediyesi projeleriyle markalaşacak. Başkan Göksu yeni dönemde ilçeyi dev projelerin beklediğini söyledi.


Esenler Belediyesi, yeni dönemde, "Huzur ve Umut Şehri" sloganıyla yürütülecek çalışmalar kapsamında ilçeyi marka şehir yapmayı hedefliyor. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, engellilere hizmet verecek bir kampüs ve çeşitli sporların yapılmasına imkan sağlayacak Esenler Spor Köyü'nü kuracaklarını söyledi. 


ÖNCELİK OTOPARK 

Esenler'de yeni dönemde öncelikli olarak otopark çalışmalarına ağırlık verilecek. Son 4 yıl içinde ilçeye 30 bin metrekare otopark kazandıran Esenler Belediyesi, İBB ile birlikte ilçeye yeni otoparklar kazandıracak. İlk etapta, Esenler'e toplam 3 bin 500 araç kapasiteli yer altı otoparkı yapılacak. İlçede 220 bin metrekare alanda sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarında ilk konutlar hak sahiplerine teslim edildi. 6 ayrı noktada yürütülen çalışmalarla toplam 10 bin 234 konut ise üretim bandında. Başkan Göksu, 10 yıl içinde ilçenin üçte birinin dönüştürüleceğini söyledi. Belediye ayrıca "Güvenli Şehir" projesi ile ilçenin tüm park, cadde, sokak ve kamu binalarına kurulacak kameralarla 7 gün 24 saat ilçenin tamamında hizmet seyrini takip edecek. 


DEV SPOR KÖYÜ 

İBB ile ortaklaşa hayata geçirilecek projeyle Esenler Spor Köyü, Kemer Mahallesi'nde toplam 200 bin metrekare alana inşa edilecek. Ayrıca Kemer Stadyumu yıkılarak yerine, 16 bin 500 seyirci kapasiteli FİFA normlarında bir stat yapılacak. Altında bin 500 araçlık otoparkı, bin kişilik tribüne sahip yüzme havuzu, 3 ayrı müsabakanın yapılabileceği kapalı spor salonları ile yeni statta, sporcu eğitim ve sağlık merkezleri de yer alacak. 



Sabah Gazetesi 


Geri Dön