29 / 03 / 2024

Tevfik Somer: Konut sigortalarında potansiyel büyük!

Tevfik Somer: Konut sigortalarında potansiyel büyük!

Konut sigortalarında çok ciddi bir potansiyel olduğunun altını çizen HDI Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Tevfik Somer, penetrasyonu artırmak için hem sigorta şirketlerine hem de dağıtım kanallarına büyük görevler düştüğünü söyledi...



Konut sigortalarında çok ciddi bir potansiyel olduğunun altını çizen HDI Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Tevfik Somer, penetrasyonu artırmak için hem sigorta şirketlerine hem de dağıtım kanallarına büyük görevler düştüğünü söyledi.


Konutlarda gerçekleşen hasarlarla ilgili konuşan Tevfik Somer, meydana gelen yangınların yaklaşık yüzde 45'inin konutlarda yaşandığını ve istatistiklerin Türkiye'de yılda ortalama 60 bin yangın çıktığını gösterdiğini belirtti. Somer, yangınlar dışında hırsızlık olayları hakkında da dikkat çekici bilgiler verdi. Yapılan araştırmalara göre, geçen yıl 125 binden fazla hırsızlık olayının yaşandığı ifade eden Somer, Türkiye'de hırsızlık kurbanı olanların yüzde 80'inin masrafları göze alıp evini değiştirmeyi tercih ettiklerini söyledi. Tevfik Somer konut sigortalarıyla ilgili olarak sözlerine şu şekilde devam etti: "Konut sigortasının toplam hayat dışı üretimindeki payı yüzde 3 civarında. Konut sigortalanma oranı ise henüz yüzde 20 seviyesinde. Bu rakamlar Türkiye'de konut sigortası açısında ne kadar büyük bir potansiyel olduğunu açıkça gösteriyor. Ev sahipleri yanında özellikle kiracılara yönelik konut sigortası alanında sigortalanma potansiyeli bulunmaktadır. Eşya ve sorumluluk riskleri açısından kiracıların da sigorta satın almaları ve bu konudaki bilincin artırılması penetrasyonu da artıracaktır." 


HDI SİGORTA'NIN YENİ ÜRÜNÜ KONUT "+" POLİÇESİ


Tevfik Somer, yeni ürünleri Konut "+" poliçesi ile ilgili şu bilgileri verdi: Poliçemiz tüm risklere karşı sigortalılarımızın ev ve eşyalarını güvence altına alırken, poliçeye sağlık teminatı eklendiğinde ev halkının acil durumlarda veya kaza sonucu gerekli acil tıbbi masrafları da 10 bin dolara kadar karşılanmaktadır. Sektörde konut sigortası içerisine sağlık teminatı veren öncü firmalardan biriyiz. Farklı ek teminatlar ile de konut ürünümüzün sektörde farklı bir yere sahip olmasını sağlamış oluyoruz. "




Sabah Gazetesi 


Geri Dön