20 / 04 / 2024

TF Varlık Kiralama kira sertifikası ihracı için başvuru yaptı!

TF Varlık Kiralama kira sertifikası ihracı için başvuru yaptı!

TF Varlık Kiralama A.Ş. kira sertifikası ihracına ilişkin gerekli iznin alınması için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yaptı..



TF Varlık Kiralama A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yurtdışı kira sertifikası ihracına ilişkin SPK başvurusu hakkında açıklama yaptı.

Türkiye Finans Katılım Bankası AŞ'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 350 milyon dolar ile 450 milyon USD arası ile tutarda, 5 yıl veya üzeri vadede yurt dışında satılmak üzere kira sertifikaları ihraç edilmesine ve bu ihraç tavanına ilişkin olarak Sermaye Piyasası Kurulu ve diğer ilgili makamlara başvurularak gerekli izinlerin alınması için TF Varlık Kiralama'nın yönetim kurulu üyelerinden herhangi ikisinin birlikte hareket etmek üzere yetkilendirilmesine karar verdiği açıklanmıştı.

Bu kapsamda TF Varlık Kiralama'nın kira sertifikası ihracına ilişkin gerekli iznin alınması için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulundu.

TF Varlık Kiralama'nın KAP açıklaması:
İlgi: 05.02.2018.

İlgideki açıklamamızda, Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun Sermaye Piyasası Kurulu ("SPK") tarafından düzenlenen Kira Sertifikaları Tebliği (III-61.1) ("Tebliğ") çerçevesinde, Türkiye Finans Katılım Bankası AŞ'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 350.000.000.-USD ile 450.000.000.- USD arası (ÜçYüzElliMilyonAmerikanDoları ile DörtYüzElliMilyonAmerikanDoları) tutarda (bu tutarlar dâhil), 5 yıl veya üzeri vadede yurt dışında satılmak üzere kira sertifikaları ihraç edilmesine ve bu ihraç tavanına ilişkin olarak Sermaye Piyasası Kurulu ve diğer ilgili makamlara başvurularak gerekli izinlerin alınması için şirketimiz yönetim kurulu üyelerinden herhangi ikisinin birlikte hareket etmek üzere yetkilendirilmesine karar verdiği açıklanmıştı.

Bu kapsamda Şirketimizin yukarıda bahsi geçen kira sertifikası ihracına ilişkin gerekli iznin alınması için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunduğunu kamunun bilgisine arz ederiz.


Geri Dön