27 / 04 / 2024

The Abraaj Group BRN Yatak'ı satın aldı!

The Abraaj Group BRN Yatak'ı satın aldı!

Yabancı devlerin Türkiye'ye yatırımları hız kesmiyor. China Machinery Engineering Corporation ve GUOXIN International Investment Corporation, enerji sektöründe yatırım kararı aldı..



Yabancı devlerin Türkiye'ye yatırımları hız kesmiyor. China Machinery Engineering Corporation ve GUOXIN International Investment Corporation, enerji sektöründe yatırım kararı aldı. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile girişim sermayesi şirketi The Abraaj Group ise yatak ve uyku ürünleri üreticisi BRN Yatak'ın azınlık hisselerini satın aldı. EBRD'den yapılan yazılı açıklamada, EBRD ve Abraaj'ın, grup bünyesindeki Anadolu Girişim Sermayesi Fonu aracılığıyla, şirkete ortak öz sermaye yatırımı yapacakları ifade edildi. Çinli şirketler Osmangazi Elektrik Dağıtım ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış'ın yüzde 75'ini dolaylı yoldan 384.6 milyon dolara satın almak için anlaştı. Açıklamada hisselerin Dedeli Yatırım ve diğer hissedarlardan alınacağı belirtildi.


ANADOLU'YA ODAKLANDI 

Merkezi Kayseri'de bulunan BRN Yatak'a sağlanan finansman ile şirketin perakende kolunun geliştirilmesi ve üretiminin arttırılması planlanıyor. Açıklamada, Anadolu Girişim Sermayesi Fonu'nun, Anadolu'nun gelişmekte olan bölgelerine ve illerine odaklandığı ve yüksek büyüme gösteren şirketlere yatırım yapmayı amaçladığı ifade edildi. 


Sabah


Geri Dön