29 / 03 / 2024

Thodex dolandırıcılığında 8 şüpheliye ek gözaltı!

Thodex dolandırıcılığında 8 şüpheliye ek gözaltı!

Thodex’in sahibi 2 milyar dolarlık vurgun gerçekleştirdi. Bu vurgun Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Yürütülen soruşturma kapsamında kripto para borsası Thodex dolandırıcılığında, 8 şüpheli için ek gözaltı süresi alındı...



İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bomba etkisi yaratan Thodex dolandırıcılığı kapsamında sürdürülen soruşturmada, gözaltına alınan şirketteki çalışanların ifadelerine başvurulmuş ve şüphelilerden 6'sının tutuklanma, 22'sinin ise adli kontrol önlemlerinin uygulanması amacıyla mahkemeye gönderilmişti.

Sözcü'de yer alan habere göre; mahkeme 28 şüpheli için adli kontrol önlemi uygulanması yönünde karar aldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince şüphelilere Thodex'in işleyişi, yurt içi yurt dışında hangi bankalarda hesapları bulunduğu, şirket serverlerinin nerede olduğu ve son dönemde “promosyon” gerekçesiyle hangi kripto paraların kimlere dağıtıldığı soruları yöneltildi. 

Thodex dolandırıcılığında 8 şüpheliye ek gözaltı!

Fakat şüpheliler şirketin işleyişine hakim olmadıklarına, kendilerine verilen görevlerini yerine getirdiklerine, herhangi bir şüphe içeren durum görmediklerine dikkat çekti. 

Arnavutluk'ta gizlendiği eve baskın yapılan ancak henüz yakalanamayan şüpheli Faruk Fatih Özer'in abisi Gökhan Özer ve kız kardeşi Serap Özer'le birlikte gözaltında olan 8 şüphelinin ise şirketin işleyişi ve kripto para toplama yöntemleri konusunda daha detaylı şekilde sorgulandığı belirtldi. Şüphelilerin ifadeleriyle soruşturmanın daha da derinleştirildiği ifade edildi.

Thodex mağdurları avukatı Kürşat Ergün'den uyarı!

Thodex dolandırıcılığında şüphelilerden dikkat çeken ifadeler!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön