19 / 04 / 2024

'Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer yakalandı' iddiası!

'Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer yakalandı' iddiası!

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan kripto para borsası Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in yakalandığı iddia edildi.



Türkiye'de faaliyette bulunan kripto para borsası Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer, 20 Nisan tarihinde Thodex'i erişime kapatarak 2 milyar dolarla Arnavutluk'a kaçmıştı. ABC Gazetesi'nde yer alan habere göre; kırmızı bültenle aranan Faruk Fatih Özer'in Kosova'nın başkenti Priştine'de yakalandığı iddia edildi.

Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'nın açıklama yapması bekleniyor. 

Önceki gün Arnavutluk'ta Faruk Fatih Özer'in saklandığı iddia edilen eve baskın düzenlenmiş, evde Özer'i saklayanlar gözaltına alınmıştı. Yapılan operasyonda Faruk Fatih Özer yakalanmamıştı.

 Thodex in sahibi Faruk Fatih Özer yakalandı iddiası!

Operasyona yönelik açıklama yapan CNN Türk İstihbarat Şef Yardımcısı Fulya Öztürk, şu ifadelere yer verdi: 

"Türk ekibi 5 kişiden oluşan 4 farklı ülkede araştırma yapan 4 teknik ekip kurulmuştu. Arnavutluk, Karadağ, Kosova ve Kuzey Makedonya’da aranıyor. O ülkelerin emniyet mensuplarıyla toplantı halindeler. Dün 4 ülkede de toplantı düzenlemişti..

Soruşturma ve operasyon süreci devam ediyor. 62 kişi adliyeye gönderilmişti ve 9 şehirde 70 kişi gözaltına alındı. Hakim karşısına çıkmasına karar verilen tüm şüpheliler adli kontrolle serbest bırakıldı. 8 kişinin ise emniyette yapılan sorgusu ve işlemleri sürüyor. Emniyette yapılan işlemlerin ardından adliyeye gönderileceği düşünülüyor. 11 kişi de firari durumda ve aranıyor. 400 bin mağdur ve 2 milyar dolarla Arnavutluk’a firar ettiği öğrenilmişti. Hemen teknik ekip kurulmudu. Türkiye’den gelen heyet Arnavutluk, Kosova ve Kuzey Makedonya’ya gitti. Emniyet ekipleri iz sürmeye devam ediyor. Özer’in Türkiye’ye getirilmesi için polis ekipleri iz sürüyor. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca operasyona başladı.''

 

Thodex CEO’su Faruk Fatih Özer Kosova’nın başkenti Priştine’de yakalandı.

Yorumu: Bir şey çıkar mı? Bence çıkmaz. Götürdüğü yanına kar kalır.

— Tebernüş Kireçci (@TebernKireci1) April 28, 2021

 

Faruk Fatih Özer'in kaldığı ev basıldı! Özer'i saklayanlar gözaltında!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön