27 / 04 / 2024

THY Sabiha Gökçen'e filo kuruyor!

THY Sabiha Gökçen'e filo kuruyor!

9 ayda 1.5 milyarlık kâr eden THY'nin yatırım rotasında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı var. Genel Müdür Temel Kotil, "Yeniden yapılanıyoruz, kalıcı bir filo kurulacak" dedi




Uluslararası ekonomi aktörlerinin buluşma noktası haline gelen İstanbul'da, havacılık yatırımları giderek artıyor. Yıllık 150 milyon yolcuya hizmet vermesi planlanan 3'üncü Havalimanı'nın inşaatı devam ederken, Türk Hava Yolları (THY) mevcut alanlarındaki varlığını artırmaya yönelik çalışmalarını hızlandırdı. THY Genel Müdürü Temel Kotil, Atatürk Havalimanı'ndan daha çok sonuç almak için bütün birimlerin canla başla çalıştığını ancak kapasitenin yeterli olmadığını belirterek yeni yatırım planlarını paylaştı. Kotil, Anadolu Yakası'nda giderek büyüyen Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yeni bir yapılanmaya gittiklerini söyledi. Burada kalıcı bir filo kurma çalışmaları yürüttüklerini anlatan Kotil, "Önümüzdeki yıllarda Sabiha Gökçen'de daha çok THY uçağı göreceksiniz. Oradaki büyümemiz kalıcı olacak. Atatürk Havalimanı'ndaki büyeme planımızda ise bir kısıtlama olmayacak" dedi. Türkiye'nin yakaladığı ekonomik büyümenin yılın 9 aylık döneminde THY'yi uçurduğunu söyleyen Kotil, bunun devam edeceğini vurguladı. 


ENFES BİR 9 AY GEÇİRDİK 


'Sanal mağaza' projesinin tanıtım toplantısına katılan Kotil, şöyle konuştu: "Enfes bir 9 ay geçirdik. Üç çeyrekte net kârımız 1 milyar 545 milyon oldu. Yılsonu rakamlarını bilemeyiz ama bütçe rakamlarında bir revize de yapmadık." 3'üncü Havalimanı açıldığında İstanbul'un önemli bir aktarma noktası olacağını vurgulayan THY Genel Müdürü, "Şu anda kapasite yetersiz. Uçak sayısı 2.5 kat artacak. 20 yılda 500 bin pilota ihtiyaç var. Bunlar hızla yapılacak" dedi. 


SANAL MAĞAZA 10 ÜLKEDE START ALACAK


THY özel yolcu programı Miles&Smiles üyelerinin mil puanlar, mil+para ve parayla alışveriş yapabilmeleri için sanal mağaza projesini hayata geçirdi. İnternet sitesi shopandmiles. com'da üyeler, millerini sadece uçuşlarda veya program ortaklarında değil, alışverişlerde de harcayıp nakit (kredi kartı) alışverişlerinde mil kazanabilecek. Buradan kazandıkları milleri de sanal mağazada kullanabilecekler. Başlangıçta 23 ana, 93 alt kategoride 5 binin üzerinde ürün çeşidinin yer alacağı sitede THY Özel Koleksiyonu adıyla markaya özel tasarlanmış "TK Collection" ürünleri de satılacak. Sanal mağaza Türkiye, Belçika, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Rusya, İspanya, BAE, İngiltere ve Amerika'da hizmet verecek.


THY BORSAYI DA UÇURDU


Yılın 9 aylık döneminde beklentilerin çok üzerinde kâr açıklayan THY, dün borsayı da uçurdu. Petrol fiyatlarındaki düşüşten de olumlu etkilenen şirketin hisseleri günü yüzde 6.51'lik yükselişle 7.85 liradan kapattı. THY, BIST-100'de en fazla değer kazanan hisse oldu. Şirketin piyasa değeri 10.8 milyar liraya çıkarken, üçüncü çeyrek kârı ise yaklaşık iki kat artarak 1 milyar 373 milyon liraya ulaştı.



Sabah


Geri Dön