28 / 03 / 2024

Ticaret Bakanlığı personel alımı yapacak! Başvuru detayları ve şartları nasıl?

Ticaret Bakanlığı personel alımı yapacak! Başvuru detayları ve şartları nasıl?

Ticaret Bakanlığı, 15 sözleşmeli bilgi işlem personeli alımı yapacak. Başvuruların son tarihi 26 Haziran 2023 olarak belirlendi. İlgilenenler başvuru yapabilirler. İşte haber detayları..



Ticaret Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nde görev yapacak 15 sözleşmeli bilgi işlem personeli alacak. Bu kapsamda, Resmi Gazete'de yayınlanan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik" doğrultusunda, sözlü ve uygulamalı sınav sonuçlarına göre personel alımı gerçekleştiriyor.

 Başvurular için son tarih 26 Haziran 2023'tür. İlgilenen adaylar, belirlenen şartları sağlayarak başvuru yapabilir.

 Ticaret Bakanlığı personel alımı yapacak! Başvuru detayları ve şartları nasıl?

Kimlerin başvuru hakkı bulunacak?

Başvuran adaylar için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesi gereklilikleri aranmıyor. Kanunun gereklerine uygun olarak, belli mühendislik bölümlerinden mezun olan veya bu bölümlere denkliği kabul edilen yükseköğretim kurumlarından mezun olan adaylar, başvurularını gerçekleştirebilir. Başvuru şartlarını sağlayan adaylar arasından sözlü ve uygulamalı sınav sonuçlarına göre 15 sözleşmeli bilgi işlem personeli alınacaktır. Başvurular 26 Haziran 2023'e kadar devam edecek.

Başvuruda bulunacak olan adayların, diğer belirtilen şartlar yanı sıra belirli bir süre mesleki tecrübeye sahip olmaları gerekmektedir. Bu tecrübeler arasında, yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konuları yer alıyor. Adayların en az iki güncel programlama dilini biliyor olduklarını belgeleyebilmesi ve bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve ağ yönetimi ve güvenliği konusunda bilgi sahibi olması gerekmektedir.


Geri Dön