24 / 04 / 2024

Ticaret Üniversitesi, Afrika ve Ortadoğu'da kampüs kuracak

Ticaret Üniversitesi, Afrika ve Ortadoğu'da kampüs kuracak

Sütlüce'de 80 milyon dolarla yeni kampus binası yapacak olan İTİCÜ'nün yeni hedefinde yurtdışına açılmak var. Üniversite Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da kampus kurmaya hazırlanıyor



İstanbul Ticaret Odası tarafından 2001'de kurulan Ticaret Üniversitesi yurtdışına açılacak. 10 yılda 10 bin öğrenciye ulaşmayı hedefleyen üniversite ilk etapta Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinden başlayıp, sonrasında başka coğrafyalara açılmayı planlıyor. Eminönü, Üsküdar ve Küçükyalı'dan sonra Sütlüce'de 80 milyon dolarlık kampus kuracak olan üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Erhan Erken, 'Fiziki kapasitemizi ikiye katlayacağız. 2011-2012 eğitim yılında İTİCÜ'nün mekansal büyüklüğü yaklaşık 70 bin metrekarelik bir kapalı alana çıkacak. Üniversitemiz gelişme dönemini geçirmişti, şimdi de yükselme dönemine girmiş olacak' dedi.

ÖĞRENCİ SAYISI 2'YE KATLANACAK

Erken, halen 5 bin 500 olan öğrenci sayısını 10 yılda 10 bine çıkaracaklarını belirtti. Sütlüce'de alınması kararlaştırılan binanın karşısındaki kıyıya iskele yapmak için belediyeyle görüştüklerini kaydeden Erken, 'Deniz ulaşımı ile de öğrenci ve öğretim üyesi taşınması rahatlıkla sağlanabilecek. Diğer kampüslerimizde iskele yakınında. Suyolları ile rahatlıkla ulaşılabilen bir üniversitenin İstanbul gibi üç yanı su ile kaplı bir şehrin yapısına çok uygun olduğunu düşünüyoruz' dedi.

ETKİNLİK MERKEZİ OLACAK

Erhan Erken ,yeni binanın faaliyete geçmesi ile uluslararası etkinlikler de düzenlenebileceğini belirterek, 'Uluslararası spor etkinliklerinde üniversitelerarası tekne, yat, kano ve yüzme yarışları düzenlenebilir' dedi.

5 yeni bölüm açacak

İTİCÜ,geçen eğitim yılında tercih sıralamasında, adayların en çok rağbet ettiği dört vakıf üniversitesinden biri oldu. Üniversite, yeni eğitim döneminde yüzde 100 İngilizce eğitim verecek 5 yeni bölüm daha açmaya hazırlanıyor. Bu bölümler; İktisat, İşletme, Mücevherat Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği.

Öğrencilerin yüzde 30'una burs verecek

KAYDINI yaptıran öğrencilerin yüzde 30'una burslu eğitim verilecek. LYS puan sıralamasında ilk 10 bine giren bütün öğrencilere ise tam burs alıyorlar.. LYS puan sıralamasında, ek puanla derece yapanlar hariç, Türkiye genelinde dereceye giren öğrencilere normal eğitim-öğrenim süresince yılda 9 ay süre ile aylık burs bağlıyor. Buna göre; İlk 100'e girenlere 1.500 TL, ilk 500'e girenlere 1.200 TL, ilk 1000'e girenlere 1000 TL, ilk 2 bin'e girenlere 800 TL, ilk 3 bin'e girenlere 600 TL, ilk 5 bin'e girenlere 400 TL yaşam katkı desteği veriliyor. Kayıtlı öğrencilere başarı alanına göre başarı bursu veriliyor.

çifte diploma

BİLGİSAYAR teknolojileri alanında da çift diplomalı eğitim vermeye başlıyor. İTİCÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. şžaduman Okumuş, Hackney Community College (Londra, İngiltere) işbirliği çerçevesinde 2011-2012 akademik yılında, Bilgisayar Teknolojileri çift Diploma Ön Lisans programına ikinci kez öğrenci kabul edeceklerini söyledi. Okumuş, 'Bir yıl Türkiye'de ve bir yıl yurt dışında eğitim görerek diploma almak mümkün' dedi.
Sabah/YAşžAR ÖZAY


Geri Dön