24 / 04 / 2024

Amanruya Otel, 2015'te Boğaz'da açılacak!

Amanruya Otel, 2015'te Boğaz'da açılacak!

Dünyanın en lüks plajlarında yatırım yapan Aman Resort'un beş ay önce Bodrum'da açtığı Amanruya Otel, dünya jet-seti'nin akınına uğradı. Grubun hedefi dünyanın incisi Boğaz'da bir otel kurmak



Dünyanın en lüks turizm gruplarından Aman Resort'un beş ay önce Bodrum'da hizmete açtığı Amanruya Bodrum, kısa sürede dünya jet-set'inin tatil rotasına girdi. Öyle ki otel açılır açılmaz özel jetiyle gelenler, teknesiyle gelip bir gün kalıp dönenler olmuş. Grubun dünyada 24'üncü Türkiye'de ise ilk yatırımı olan Amanruya Bodrum'un günlüğü 1000 eurodan satılan odalarının çoğu mayıs, haziran ve temmuzda, rezerve edilmiş. Bu durumdan cesaret alan Aman Resort, gözünü İstanbul'a çevirdi. Grubun hedefi Bodrum'dan sonra dünyanın incisi konumundaki Boğaz'da bir otel açmak. Bunun için çalışmalara hız verilmiş. Aman Resort'un patronu Adrian Zecha, Boğaz konusunda oldukça ısrarcı. Zecha'nın gözüne kestirdiği 2 yerle pazarlıklar sürüyor. Eğer bir aksilik olmazsa en geç 2015'te Aman İstanbul'un simgesi Boğaz'da yerini alacak. 


VİLLA YAPACAK 

Bodrum'daki otelin yatırımcısı Öztürk Şerefoğlu ile yeni projelerini görüştük. Şerefoğlu otele gösterilen ilgiden hayli memnun. Öyle ki bundan cesaret alarak otelin yanındaki 420 dönüm alana 40 villa inşa edeceğini söylüyor. Edinilen bilgiye göre işadamı Hüsnü Özyeğin, villalardan birini kendisi için ayırtmış bile... Villaları da bir aksilik olmazsa Zelfa Olivier pazarlayacak... Kendisi Aman Resorts'un Türkiye temsilcisi. Eşi Tarquin Olivier'le çekmeyi planladığı Atatürk filmiyle dönem dönem gündeme gelen Zelfa Olivier aynı zamanda Laurence Olivier'in gelini... Zelfa Olivier 1993'te Türkiye'de yer bakmaya başlamış. 


ÖNÜMÜZDEKİ 10 YIL TÜRKİYE'NİN

 Amanlar'ın Türkiye ısrarının nedeni nedir? Aman Bodrum, şu anda dünyada havaalanı ile arası en yakın olan otel. Zecha birgün, "Biliyor musun THY, şu gün şu uçuşları yapıyor. Bodrum havaalanı çok iyi bir uluslararası alan oldu, bunlar bizim burada olmamızın nedeni. Sadece duygusal bir bağ yok, gelişen değerler önemli. Önümüzdeki 10 yıl Türkiye'nindir" dedi. 

 Öztürk Bey, yıllar önce Kahramanmaraş'tan üniversite sevdasıyla İstanbul'a geldiniz. Sonra Elektronik Mühendisliği'nden ayrıldınız ve Sultanhamam'da ticarete başladınız. Sonunda kendinizi mücevher ve turizm sektöründe buldunuz. Bugün dünyanın en lüks tatil konsepti Aman'ı Türkiye'ye getirdiniz. Sizi tanıyalım mı? Bundan önceki turizm deneyimim Gerede'de işlettiğim bir dağ oteli ile sınırlı. Halen devam eden 60 yıllık mücevhercilik geçmişim var. 12 yıldır Akdeniz'de orkinos avlayıp, kafeslerde büyütüp Japonya'ya ihraç ediyoruz. Bu projeye tüm özkaynağımı yatırmış oldum. Yıllık 18-24 milyon dolar civarında işlem hacmimiz var. Dünyanın en iyi butik işletmelerinden Aman'la, Türkiye'nin kalkınmasında emeği geçen Başbakanlık Tanıtım Ajansı başkanı vasıtasıyla tanıştım. Türkiye'ye giren her yabancı marka ne yaparsa yapsın onların süzgecinden geçiyor. 

 Bugüne kadar ilk izlenimleriniz nedir? Nisan ayı çok iyi geçti. Özel jetiyle gelenler oldu. Teknesiyle bir gün gelip dönen oldu. Şu anda mayıs, haziran ve temmuzda günlüğü 1000 eurodan çoğu oda olmuş durumda. 


ÖZEL DESTİNASYONLARI SEÇİYOR

Adrıan Zecha tarafından kurulan Aman Resorts, Amanpuri (Place of Peace) Tayland, Puket'te ilk otelini açarak kuruldu. Dünyada sadece çok özel projelerde ve seçkin destinasyonlarda yer alan Aman Resorts, bulunduğu ülkelerin turizmde çehresini olumlu yönde etkileyen haklı bir şöhrete sahip. Sıradışı bir ortam sunmak üzere hayata geçirilen 36 odalı Amanruya'nın özgün tasarımı Mimar Emine Öğün ve Mehmet Öğün'e ait. 12 ay hizmet verecek tesis, üç yıl önce vefat eden ünlü mimar Turgut Cansever'in 1992'da hayata geçirdiği ve Ağa Han Mimarlık Ödülü kazandığı 'Demir Evleri'nin de yer aldığı arazide bulunuyor. 


FİBULA 26 AMAN'DA BUTİK AÇACAK

Aynı zamanda Fibula Mücevherat'ın sahibi olan Öztürk Şerefoğlu, Aman'ın dünyadaki otellerinde birer Fibula butiği açmaya hazırlanıyor. Dünyanın lüks otel zincirinde Türk mücevher markasının vitrine çıkması, sektör açısından da önemli bir adım olacak.

Sabah


Geri Dön