25 / 04 / 2024

Hintli Polyplex'in en büyük fabrikası Çorlu'da kurulacak!

 Hintli Polyplex'in en büyük fabrikası Çorlu'da kurulacak!

Hintli polyester film devi Polyplex, 150 milyon dolarlık ek yatırım yapacak, Çorlu'daki fabrika şirketin en büyük tesisi haline gelecek. Şirket, 500 milyon dolarlık reçine yatırımı da planlıyor



Dünyanın önde gelen ince polyester film üreticilerinden Polyplex Group, Tekirdağ Çorlu Avrupa Serbest Bölgesi'nde PET reçine ürün serisi için yeni bir üretim sahasını devreye alacak. 150 milyon dolara mal olacak yeni tesisle Hintli firmanın en büyük üretim bölgesi de Türkiye olacak. İki aşamalı olarak gerçekleşecek yatırımla tesisin üretim kapasitesinin de 600 bin ton olması örgörülüyor. Yeni üretim tesisinde 250 kişi için doğrudan istihdam edilecek. 


1 MİLYAR dolar 

Tesisin yıllık ticaret hacminin 1 milyar dolar civarında olması bekleniyor. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, söz konusu yatırımın cari açığa büyük etki göstereceğin, geçen yıl PET reçine için 305, PTA ürünü için de ithalatın da 265 milyon dolara ulaştığını anlattı. Çağlayan, "İki ürünü üst üste koyduğunuz zaman geçen yıl 570 milyon dolarlık ithalat yaptık, ihracat ise 30-32 milyon dolar seviyesinde" dedi. 


500 mily on $ yolda 

Türkiye'de 2004 yılından bu yana üretim gerçekleştirdiklerini anlatan Polyplex Kıdemli Başkan Yardımcısı Kapil Gupta'ya, reçine hammaddesi ile ilgili yatırım beklediklerini söyleyen Çağlayan, bu yatırımın 500 milyon dolarlık olacağını belirtti ve Gupta'dan bu yatırımın yapılacağı konusunda söz aldı. Polyplex'in Kıdemli Başkan Yardımcısı Kapil Gupta, 150 milyon dolarlık yeni yatırımla birlikte iç tüketimin karşılanacağını ve ihracat için fırsat sağlanacağını ifade etti. Gupta, "Böylece Türkiye bizim en büyük fabrikamız konumuna geldi" diye konuştu. 

Sabah


Geri Dön