20 / 04 / 2024

TİKA, Arnavutluk Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu'nu restore etti!

TİKA, Arnavutluk Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu'nu restore etti!

Başkent Tiran yakınlarındaki Zall Herr beldesinde bulunan Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu, restore edilerek hizmete açıldı



Arnavutluk'un başkenti Tiran yakınlarındaki Zall Herr beldesinde bulunan Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından restore edilerek hizmete sunuldu.


Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, törende yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini taşıyan okulun her zaman yanında olduklarını söyledi.


Öğretmen ve öğrencilere, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle katıldığı programda, okul binasının restore edilmesi konusunda söz verdiğini belirten Bayraktar, TİKA'nın gayretli çalışmaları sonucu, verdikleri sözü tuttuklarını dile getirdi.


Öğrencilerin eğitim öğretim yılına yeni binalarında başlayacağına işaret eden Bayraktar, Türkiye'nin eğitim alanında Arnavutluk'a önemli desteklerde bulunduğunu vurguladı.


- "FETÖ'ye karşı gerekli adımlar atılsın"

Türkiye'de darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ), başta Arnavutluk olmak üzere birçok ülkede eğitim kisvesiyle faaliyet gösterdiğine dikkati çeken Bayraktar, Arnavutluk'un, FETÖ'ye karşı alınacak tedbirler konusunda gerekli adımları atmasını beklediklerini bildirdi.


Büyükelçi Bayraktar, Türkiye olarak Maarif Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı, TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü ile Arnavutluk'ta eğitime daha fazla katkı yapmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.


Okul Müdürü Liri Neziri de burada 30 yıldır öğretmen ve son 3 aydır müdür olarak görev yaptığını ifade etti.


TİKA'nın daha önce de okula yardımda bulunduğunu belirten Neziri, ancak bu kez yapılan yardımın, okula köklü bir değişim getirdiğini kaydetti.


Restorasyondan önce okul binasının yıkılmaya yüz tuttuğunu ve işlevsiz halde bulunduğunu anlatan Neziri, "Sadece biz değil burada yaşayan halk da yapılan çalışma ve değişikliklerden memnun. Yardımı için tüm Türk yetkililere teşekkür ederim." dedi.


- Öğrenciler de memnun

Öğrenciler de yenilenen okul binasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.


Okulun 8. sınıf öğrencisi Fjona Lami, binanın restore edilmesiyle daha iyi bir eğitim alacaklarına inandığını söyledi.


Törene, Tiran Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Yahya Irmak, TİKA Tiran Koordinatör Yardımcısı Uğur Korkmaz ile veliler de katıldı.


Öte yandan, TİKA'nın 89 farklı projeyle Arnavutluk'ta eğitime destek verdiği bildirildi. 


AA


Geri Dön