25 / 04 / 2024

TİKA Başkanı Ürdün'de Salt Türk Şehitliği'ni ziyaret etti!

TİKA Başkanı Ürdün'de Salt Türk Şehitliği'ni ziyaret etti!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam, Ürdün'ün Salt kentindeki Türk Şehitliği'ni ziyaret etti. Ziyaret, saygı duruşu, Türkiye ve Ürdün milli marşlarının okunmasıyla başladı ardından Çam, Şehitlik Anıtı'na çelenk koydu...




Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam, Ürdün'ün Salt kentindeki Türk Şehitliği'ni ziyaret etti. 


Çam'ın, Salt Belediyesi yetkilileriyle başkent Amman'a 30 kilometre uzaklıktaki "Salt Türk Şehitliği"ne ziyareti saygı duruşu, Türkiye ve Ürdün milli marşlarının okunmasıyla başladı ardından Çam, Şehitlik Anıtı'na çelenk koydu. 


Şehitliğin bulunduğu, 7 gün 24 saat Kur'an-ı Kerim okunan mağarayı ziyaret eden Çam ve beraberindeki heyet, mezarları olmayan şehitlerin anısına yapılan "tek temsili mezarı" görünce duygulu anlar yaşadı. Grup, hayatını kaybeden askerler için dua etti.


"Şehitlerimize layık olmak için canla ve başla çalışmaya söz veriyoruz" ifadesini yazdığı Şehit Anıt Defteri'ni imzalayan Çam, Salt Türk Şehitliği anısına barışı temsil eden bir zeytin ağacı da dikti. 


Osmanlı devletinin Ürdün'deki merkezi Salt'ta, 1918'de toplu şekilde öldürülen Osmanlı askerlerinin kemikleri, 1973 yılında bölgede yapılan kazılar sırasında bir mağarada ortaya çıkmış, Mehmetçiğe ait olduğu tespit edilen kemikler, bulundukları mağarada temsili olarak yapılan mezara konulmuştu.


AA


Geri Dön