24 / 04 / 2024

TİKA Kamerun’da 8 bin kişiye hizmet sunacak sağlık merkezini yeniledi!

TİKA Kamerun’da 8 bin kişiye hizmet sunacak sağlık merkezini yeniledi!

TİKA, Kamerun’un Foumban şehrinde yer alan Njindare Entegre Sağlık Merkezi, genişletme çalışmaları ve tadilattan sonra yenilenen tıbbi ekipmanla yeniden hizmete açtı...



Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), Kamerun’un Foumban şehrinde yer alan Njindare Entegre Sağlık Merkezi, genişletme çalışmaları ve tadilattan sonra yenilenen tıbbi ekipmanla yeniden hizmete sunuldu. 

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Kamerun’un Foumban şehrinde bulunan, yaklaşık 8 bin nüfuslu Njindare Mahallesi'nde 2003 yılında Sağlık Bakanlığına bağlı olarak faaliyete geçen fakat yıllar içinde yeterli kaynak sağlanamaması sebebiyle birçok bölümü kullanılmaz hale gelen Njipouh-Njindare Entegre Sağlık Merkezi, TİKA tarafından genişletme çalışmaları ve tadilat sonrasında tıbbi ekipmanı da yenilenerek hizmete açıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; aynı zamanda doğumevi olarak da kullanılacak olan sağlık merkezinin yılda 8 bin hastaya hizmet vermesi öngörülüyor. 

Sağlık merkezinin ve bölge halkının temiz su ihtiyacını gidermek amacıyla güneş enerjili su kuyusu da TİKA tarafından açıldı.

Türkiye’nin Yaounde Büyükelçisi Ayşe Saraç, TİKA Yaounde Koordinatörü Mehmet Yazgan ve yerel yetkililerin katıldığı açılış töreninde, resmi açılıştan bir hafta önce sağlık merkezinde doğan bir bebek yoğun ilgi gördü. 

Törende konuşan Saraç, Afrika’da 42 büyükelçiliği olan Türkiye'nin insani ve girişimci dış politikası çerçevesinde insani yardımlarda en cömert ülke olduğunu ve Kamerun-Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin köklü olduğunu vurguladı. 

TİKA'nın restore ettiği eserler TRT'de belgesel oldu!


Geri Dön