19 / 04 / 2024

Dumankaya'da 8 bin kişinin mağduriyeti çözülüyor!

Dumankaya'da 8 bin kişinin mağduriyeti çözülüyor!

Boydak Holding'in faaliyetlerine yönelik basın toplantısında konuşma yapan TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, "Dumankaya'da 8 bin kişinin mağduriyetini çözüyoruz. Alman firma ile anlaşmak üzereyiz. Mağduriyetler 10 gün içinde bitecek" dedi..



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal Kayseri'de Boydak Holding'in faaliyetlerine yönelik basın toplantısında Dumankaya hakkında açıklama yaptı.

İnşaat çok yordu

Hürriyet'te yer alan habere göre, Muhiddin Gülal, "Bizi en çok yoran inşaat, ciddi mağdur olanlar var. Dumankaya ve Fi-Yapı'da; konsantrasyonumuz bunları çözmek. Seçim öncesi bu mağduriyetlerle (inşaat) ilgili adım atmış olacağız. Yurtdışı kaynaklı Alman tandaslı bir grup bu inşaat şirketlerindeki tamamlanmamış inşaatları tamamlamayı taahhüt etti. Yarım kalan inşaatlarla ilgili anlaşmada son aşamadayız, 10 gün içinde aksiyon alacağız." dedi.

8 bin mağdur var

Gülal sözlerine şu şekilde devam etti; Dumankaya'da yarım kalan 4 proje var toplamda iki grupta 8,000 mağdur var, mağduriyeti gidermek için çalışmaların sonuna geldik. Yarım kalan bu inşaatlarla ilgili attığımız bu adımda sorun olursa B planımız var, her halükarda seçim öncesi aksiyon alacağız"

Dumankaya’yı Alman Drees&Sommer mı alıyor?

 


Geri Dön